קינוח זה הוא גרסה של פאי פקאן מסורתי שמותאם לצורת חטיף בר ||| חשוב ליצור את הבסיס האפוי בתחתית המאפה ע"י שמהדקים את הבצק לתבנית לפני האפייה ||| אפשר לאחסן את חטיפי פאי הפקאן בכלי אטום במקרר עד ארבעה ימים ||| אפשר גם להקפיא חטיפי פאי פקאן אפילו עד שלושה חודשים. כשרוצים לאכול אחד או להגיש לאורחים שצפויים להגיע, פשוט מפשירים במקרר למשך הלילה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25 יחידות 5X7 ס"מ)
לבצק הבסיס
לשכבת מילוי הפקאן
- 1.5 כוסות סירופ תירס
- 1.5 כוסות סוכר
- 4 ביצים XL
- 3 כפות חמאה, מומסת
- 1.5 כפיות תמצית וניל
- 2.5 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות ומשמנים קלות תבנית 25X35
- הכנת בצק הבסיס: בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים קמח, 1/2 כוס סוכר ומלח
- חותכים פנימה לקערה 1 כוס חמאה ומערבבים עד שמקבלים תערובת פירורים גסים
- מפזרים את התערובת באופן שווה על התבנית המשומנת ולוחצים כלפי התבנית בחוזקה לקבלת קרום אחיד
- אופים במשך 20 דקות
- הכנת שכבת הפקאן: בקערת המיקסר מערבבים את סירופ התירס, סוכר, ביצים, חמאה מומסת ותמצית וניל יחד עד לקבלת תערובת חלקה
- מערבבים פנימה את שבבי אגוזי הפקאן
- מורחים את המילוי באופן שווה על שכבת הבצק האפוי ברגע שהוא יוצא חם מהתנור, ומיישרים לשכבה אחידה
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים כ- 25 דקות, עד שהמילוי מתייצב
- מניחים להתקרר לחלוטין בתבנית על רשת לפני שפורסים לחתיכות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…