חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: דג קוד ברוטב בזיליקום

מנה שהיא חגיגה של טעמים רעננים ועדינים ||| דג הקוד, עם בשרו הלבן והמעודן, מהווה מצע לבן שעליו הרוטב מביא לידי ביטוי את עושרו של הבזיליקום ||| הרוטב, המבוסס על עלי בזיליקום טריים, ניחן בניחוח רענן ועשבוני, שמוסיף לדג ארומה משכרת ומרקם קטיפתי ||| הבזיליקום, בשילוב עם שמן זית איכותי, שאלוט ויין לבן, מעניק לדג טעם מאוזן בין עשבוניות רעננה לחמצמצות מעודנת ||| להגיש לצד תוספות קלילות כמו ירקות מאודים, פסטה עדינה או תפוחי-אדמה, שמאפשרים לרוטב ולדג להיות במרכז הבמה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דג קוד ברוטב (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לדג

לרוטב

לשמן בזיליקום

להגשה

שלבי הכנה

  1. מתבלים את נתחי הדג במלח ועוטפים בניילון נצמד בחוזקה ליצירת צורה גליל כשקושרים את הקצוות
  2. בסיר עם מים בטמפרטורה 60 מעלות (להבה בינונית) מבשלים את גליל הדג במשך 30 דקות
  3. מעבירים את הדג לקערה עם מים וקרח למשך 20 דקות
  4. הכנת הרוטב: מטגנים את בצלצלי השאלוט בסיר עם שמן זית עד שהם רכים
  5. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לטגן 5-10 דקות כדי לצמצם את הרוטב
  6. מוסיפים את ציר הירקות והשמנת לבישול ומבשלים 10 דקות
  7. מתבלים במלח וקורט פלפל שחור מסננים ושמים הרוטב בצד
  8. הכנת שמן הבזיליקום: בסיר מרתיחים מים ומוסיפים סודה לשתייה ובזיליקום
  9. לאחר שלושים שניות, מוציאים את עלי הבזיליקום ומעבירים אותם לקערה עם מים וקרח
  10. מסננים וטוחנים את עלי הבזיליקום עם שמן זית ואחר כך מתבלים במיץ לימון וקורט מלח ושומרים בצד
  11. חוזרים לדג וחותכים את גליל הקוד לפרוסות עבות
  12. מברישים את פרוסות הדג המבושל בשמן ומשחימים במחבת מכל צד
  13. בעזרת קולפן, פורסים את האספרגוס לפרוסות דקות.

הגשה

  1. מערבבים את הרוטב עם שמן הבזיליקום ויוצקים לתחתית הצלחת
  2. מניחים את פרוסות דג הקוד במרכז הצלחת ומקשטים בפרוסות אספרגוס ופרוסת לימון

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *