מחפשים לפעמים מתכונים קלים ומהירים שעדיין ירגישו חגיגיים ומיוחדים ||| עודד טלמור, שף ומומחה לתזונת קיטו מציע מנה חגיגית קלה להכנה ||| המבורגר ברוקולי וגבינות לצמחונים שאוהבים גיוון טעים ומזין ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 בורגרים)
- 2 ראשי ברוקולי בינוניים, רק הפרחים
- 1 כוס פירורי קיטו מקמח שקדים
- ½ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
- 3 ביצים L, טרופות
- 1 כף חרדל
- 2-3 שיני שום, כתושות
- 1 כפית רֵיחָן (בזיליקום) יבש
- ½ כפית אורגנו יבש
- מלח
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
- שמן זית או שמן קוקוס
להגשה
שלבי הכנה
- מאדים את פרחי הברוקולי 5-7 דקות עד ריכוך ואח"כ נותנים להם להתקרר מעט
- במְעַבֵּד מזון טוחנים את הברוקולי המאודה לקבלת עיסה דקה
- בקערה גדולה, מערבבים את עיסת הברוקולי, פירורי קיטו, פרמז'ן, ביצים, חרדל, שום, בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל, לקבלת תערובת אחידה ומשולבת היטב
- מעצבים את התערובת ל-4 בורגרים שווים, בעובי של 1.5 ס"מ
- במחבת גדולה, מחממים את השמן על להבה בינונית
- מטגנים את הבורגרים 4-5 דקות מכל צד עד הזהבה
- מגישים בתוך לחמניות עם התוספות שאתם אוהבים ורוטב צזיקי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…