חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט סביח וטחינה

אחוה מציעה לחורף סלט מפנק עשיר ברכיבים תזונתיים ||| מתכון עם גרסה מקורית וטעימה למנה האהובה של סביח עם טחינה ||| המתכון קל להכנה, עשיר בירקות צלויים וטריים המוגשים עם גרגירי חומוס וביצים קשות ומעל הכול, טחינה קטיפתית בנדיבות |||הפעם נעשה שימוש בטחינה גולמית באיכות פרמיום, המיוצרת בשיטה מסורתית בטחינה דקה ובמליחות מעודנת ובעלת מרקם וטעם של הטחינות המסורתיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט סביח עם טחינה מסורתית של אחוה (צילום הדס ניצן)

מצרכים (2 מנות)

לרוטב טחינה

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. מברישים את טבעות החציל ופרחי הכרובית בשמן זית ומפזרים אותם על פני תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים את החציל וכרובית עד הזהבה
  3. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, מברישים את רצועות הפיתות ומכניסים לקלייה עד שהן מזהיבות
  4. הרכבת הסלט: בקערה שטוחה מסדרים את עלי הרוקט ו/או פטרוזיליה
  5. מפזרים עליהם את גרגרי החומוס ופרחי כרובית
  6. מניחים את פרוסות החציל, ביצים קשות ופרוסות מלפפון חמוץ
  7. בקערה מערבבים את קוביות הפלפל האדום, צהוב וכתום יחד עם קוביות הבצל סגול
  8. מפזרים את סלט הפלפלים על הכול ומעל הפלפלים מניחים רצועות פיתה קלויה
  9. הכנת הטחינה: בקערה מערבבים את הטחינה מסורתית, מים קרים, לימון ומלח לפי הטעם, עד לקבלת מרקם קרמי
  10. מוזגים את רוטב הטחינה בנדיבות מעל הסלט, מערבבים ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *