אחוה מציעה לחורף סלט מפנק עשיר ברכיבים תזונתיים ||| מתכון עם גרסה מקורית וטעימה למנה האהובה של סביח עם טחינה ||| המתכון קל להכנה, עשיר בירקות צלויים וטריים המוגשים עם גרגירי חומוס וביצים קשות ומעל הכול, טחינה קטיפתית בנדיבות |||הפעם נעשה שימוש בטחינה גולמית באיכות פרמיום, המיוצרת בשיטה מסורתית בטחינה דקה ובמליחות מעודנת ובעלת מרקם וטעם של הטחינות המסורתיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 מנות)
- 1 חציל בינוני חתוך לטבעות
- 1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים
- 2 ביצים L קשות חתוכות לרבעים
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים או מקופסת שימורים
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
- 2-3 מלפפונים חמוצים חתוכים לפרוסות
- 1/4 פִּלְפֵּל אדום חתוך לקוביות
- 1/4 פִּלְפֵּל כתום חתוך לקוביות
- 1/4 פִּלְפֵּל צהוב חתוך לקוביות
- 1 פיתה חתוכה לרצועות
- צרור עלי רוקט או פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 1/4 כוס שמן זית להברשת הירקות והפיתה
לרוטב טחינה
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מברישים את טבעות החציל ופרחי הכרובית בשמן זית ומפזרים אותם על פני תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים את החציל וכרובית עד הזהבה
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, מברישים את רצועות הפיתות ומכניסים לקלייה עד שהן מזהיבות
- הרכבת הסלט: בקערה שטוחה מסדרים את עלי הרוקט ו/או פטרוזיליה
- מפזרים עליהם את גרגרי החומוס ופרחי כרובית
- מניחים את פרוסות החציל, ביצים קשות ופרוסות מלפפון חמוץ
- בקערה מערבבים את קוביות הפלפל האדום, צהוב וכתום יחד עם קוביות הבצל סגול
- מפזרים את סלט הפלפלים על הכול ומעל הפלפלים מניחים רצועות פיתה קלויה
- הכנת הטחינה: בקערה מערבבים את הטחינה מסורתית, מים קרים, לימון ומלח לפי הטעם, עד לקבלת מרקם קרמי
- מוזגים את רוטב הטחינה בנדיבות מעל הסלט, מערבבים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…