חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פילה דג עם רוטב קארי

מנת פילה דג עם רוטב קארי היא חוויה קולינרית עוצמתית שמשלבת טעמים עשירים ומתובלים עם עדינותו של הדג ||| פילה הדג, מהווה את הבסיס המושלם לרוטב הקארי העשיר בעל מרקם חלק ושמנתי ומתובל ||| הטעמים האקזוטיים של הקארי חודרים לפילה הדג, מה שהופך את המנה לעשירה ועמוקה, אך עדיין שומרת על קלילות בזכות המרקם העדין של הדג ||| מנה שמשתלבת נהדר עם אורז בסמטי או אורז יסמין, שמספקים מצע רך לספיגת הרוטב, או לצד ירקות מאודים שמוסיפים קלילות וצבע למנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פילה לברק Sea Bass (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

לרוטב קארי

לדג

להגשה

  • 100 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
  • שמן זית

שלבי הכנה

  1. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל, גזר, עגבנייה וכרישה עד שהם מזהיבים
  2. מוסיפים לסיר את הברנדי ומצמצמים
  3. מכסים את הירקות בסיר בציר דגים ומבשלים 20 דקות
  4. מוסיפים לסיר את ממרח הקארי, חלב קוקוס וכוסברה, ומבשלים במשך 10 דקות נוספות כדי לצמצם את הרוטב
  5. מסננים את הכול ושומרים את נוזל הרוטב בצד
  6. מתבלים את הדג במלח ופלפל ומכניסים לשקית ואקום גדולה יחד עם שן שום ומעט שמן זית
  7. מחממים תנור ל- 70 מעלות ומניחים את נתחי הדגים שבשקית, בתבנית אפייה ואופים למשך 20 דקות
  8. בינתיים, במחבת גריל על להבה גבוהה מבשלים את פרחי הברוקולי עד שהם אל-דנטה

הגשה

  1. מניחים נתח דג על צלחת כשהעור פונה כלפי מעלה ומשתמשים במבער על מנת להזהיב את העור. הערה: העור אחרי האפייה בשקית יראה לא מזמין ורך
  2. יוצקים מעט רוטב קארי סביב פילה הדג ומניחים על הדג שני פרחי ברוקולי ומזליפים מעט שמן זית

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *