חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קדירת אורז מלא עם עדשים ושלל ירוקים

כנס אוכלים בריא ה-14 ושירן אגמי, מתכונאית תזונה טבעית, מנחת הפודקאסט תזונה מושכלת, מציעים מתכון לאוכל שתומך בנשמה ||| אוכל מנחם הוא מזון שנאכל בזמן שאדם זקוק לנחמה ומתנחם באוכל, בגלל ערכו הנוסטלגי או הסנטימנטלי ||| מתכון לקדירת אורז מלא עם עדשים ושפע של ירוקים, בדגש על הזנה וחיבור לאדמה ||| קדירת דגנים מלאים, קטניות וירוקים, עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים שמסייע להקטין את רמת החרדה והסטרס בגוף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קדירת אורז עם עדשים ושלל ירוקים (צילום שירן אגמי)

מצרכים

לקדרה

למי הבישול

  • 700 מ"ל מים רותחים
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 1/2 כפית כורכום

לאפייה

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה נערבב היטב את מצרכי הקדרה ונניח בצד
  2. נמלא מים בסיר ונביא לרתיחה
  3. כשהמים מבעבעים נוסיף את עלי החסה ונבשל למשך 8 דקות
  4. נעביר את עלי החסה לקערה עם מי קרח לכמה דקות על מנת שהבישול ייעצר
  5. נוציא את החסה מהמים הקרים ונייבש על מגבת מטבח
  6. בסיר קדירה או בסיר מיועד לתנור נרכיב את המנה: נזלף 2 כפות שמן זית
  7. נסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית המשומנת
  8. נשפוך מעל שכבה של כמחצית תערובת האורז והעדשים
  9. נסדר שכבה של עלי חסה
  10. נשפוך את שאר התערובת ונניח מעל עלי חסה נוספים לעיטור
  11. נפזר פלפל שחור גרוס מעל הכול
  12. בקערה נערבב את המים הרותחים עם מלח, כורכום ומעט פלפל שחור
  13. נחמם תנור ל- 200 מעלות
  14. נכניס את הסיר לתנור למשך חצי שעה
  15. אח"כ ננמיך את החום ל- 180 מעלות ונמשיך לאפות למשך שעה וחצי נוספות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *