כנס אוכלים בריא ה-14 ושירן אגמי, מתכונאית תזונה טבעית, מנחת הפודקאסט תזונה מושכלת, מציעים מתכון לאוכל שתומך בנשמה ||| אוכל מנחם הוא מזון שנאכל בזמן שאדם זקוק לנחמה ומתנחם באוכל, בגלל ערכו הנוסטלגי או הסנטימנטלי ||| מתכון לקדירת אורז מלא עם עדשים ושפע של ירוקים, בדגש על הזנה וחיבור לאדמה ||| קדירת דגנים מלאים, קטניות וירוקים, עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים שמסייע להקטין את רמת החרדה והסטרס בגוף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לקדרה
- 1 כוס אורז מלא עגול שטוף היטב
- 1 כוס עֲדָשִים ירוקות מבושלות למחצה או מוכנות
- 1 עגבנייה מרוסקת
- חופן ירוקים קצוצים דק: כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר), פֶּטְרוֹזִילְיָה, שמיר, נענע, גבעול סלרי
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפיות שטוחות מלח
למי הבישול
לאפייה
- 10-15 עלי חסה
- 1 תפוח אדמה גדול מקולף ופרוס לפרוסות
- מעט פִּלְפֵּל שחור
אופן הכנה
- בקערה גדולה נערבב היטב את מצרכי הקדרה ונניח בצד
- נמלא מים בסיר ונביא לרתיחה
- כשהמים מבעבעים נוסיף את עלי החסה ונבשל למשך 8 דקות
- נעביר את עלי החסה לקערה עם מי קרח לכמה דקות על מנת שהבישול ייעצר
- נוציא את החסה מהמים הקרים ונייבש על מגבת מטבח
- בסיר קדירה או בסיר מיועד לתנור נרכיב את המנה: נזלף 2 כפות שמן זית
- נסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית המשומנת
- נשפוך מעל שכבה של כמחצית תערובת האורז והעדשים
- נסדר שכבה של עלי חסה
- נשפוך את שאר התערובת ונניח מעל עלי חסה נוספים לעיטור
- נפזר פלפל שחור גרוס מעל הכול
- בקערה נערבב את המים הרותחים עם מלח, כורכום ומעט פלפל שחור
- נחמם תנור ל- 200 מעלות
- נכניס את הסיר לתנור למשך חצי שעה
- אח"כ ננמיך את החום ל- 180 מעלות ונמשיך לאפות למשך שעה וחצי נוספות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…