חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מג'דרה של עדשים, קינואה ובצל

ארוחה מלאה ומאוזרת של עדשים שחורות בעלות הערכים התזונתיים הנפלאים ||| עדשים שחורות עדיפות כי הן לא מתפרקות בבישול כמו שלפעמים קורה לסוגי עדשים אחרות ||| מג'דרה עם הרבה בצל ושמן זית מכל הלב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מג'דרה עדשים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. הכנת הבצל: במחבת מטגנים עם 4 כפות שמן זית את הבצל כ- 20 דקות עד הזהבה ולקראת סוף הטיגון מוסיפים מלח, פלפל, בהרט וכמון ומערבבים לאיחוד
  2. הכנת העדשים: בסיר בינוני מרתיחים מים ומלח
  3. מבשלים את העדשים5  דקות או עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. מסננים את כל המים
  4. הכנת הקינואה: בסיר נוסף מחממים את שאר שמן הזית ומטגנים את הקינואה 3-4 דקות תוך כדי ערבוב
  5. מוסיפים 1/2 כפית מלח ו-2 כוסות מים רותחים ומכסים את הסיר היטב עם מכסה
  6. מבשלים על להבה נמוכה מאד במשך 18 דקות וסוגרים את הלהבה
  7. מערבבים יחד את הקינואה, עדשים ובצל
  8. טיפ: אפשר להשאיר קצת בצל מטוגן להגשה מעל
  9. מתקנים תיבול
  10. מגישים עם מעט בצל ופטרוזיליה, לצד סלט ירקות והרבה טחינה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *