ארוחה מלאה ומאוזרת של עדשים שחורות בעלות הערכים התזונתיים הנפלאים ||| עדשים שחורות עדיפות כי הן לא מתפרקות בבישול כמו שלפעמים קורה לסוגי עדשים אחרות ||| מג'דרה עם הרבה בצל ושמן זית מכל הלב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 6 כפות שמן זית
- 3 בצל גדול, פורסים לרצועות דקות
- 1/2 כפית בהרט
- 1/2 כפית כמון
- 1 כוס קינואה או בורגול
- 3/4 כוס עדשים שחורות או אחרות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
להגשה
אופן הכנה
- הכנת הבצל: במחבת מטגנים עם 4 כפות שמן זית את הבצל כ- 20 דקות עד הזהבה ולקראת סוף הטיגון מוסיפים מלח, פלפל, בהרט וכמון ומערבבים לאיחוד
- הכנת העדשים: בסיר בינוני מרתיחים מים ומלח
- מבשלים את העדשים5 דקות או עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. מסננים את כל המים
- הכנת הקינואה: בסיר נוסף מחממים את שאר שמן הזית ומטגנים את הקינואה 3-4 דקות תוך כדי ערבוב
- מוסיפים 1/2 כפית מלח ו-2 כוסות מים רותחים ומכסים את הסיר היטב עם מכסה
- מבשלים על להבה נמוכה מאד במשך 18 דקות וסוגרים את הלהבה
- מערבבים יחד את הקינואה, עדשים ובצל
- טיפ: אפשר להשאיר קצת בצל מטוגן להגשה מעל
- מתקנים תיבול
- מגישים עם מעט בצל ופטרוזיליה, לצד סלט ירקות והרבה טחינה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון