שילוב נפלא של טעמים שמחבר בין המתיקות והתבלינים העשירים של דובשניות לבין הקרמיות והמרקם העדין של קרם גבינה ||| דובשניות הן עוגיות מסורתיות שעשויות בדרך כלל מדבש, קמח ותבלינים כמו קינמון, ציפורן וזַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר), שמעניקים להן טעם עשיר ומחמם ||| המרקם שלהן רך ולעיתים מעט דביק, מה שמוסיף להן את הקסם המיוחד, והן מקבלות לעיתים ציפוי סוכר שנותן להן ברק ומתיקות נוספת ||| קרם גבינה מביא את האיזון והקונטרסט במנה ||| השילוב בין השניים יוצר קינוח שהוא לא רק טעים אלא גם בעל מרקמים מנוגדים – רכות הדובשניות לצד הקרמיות של הקרם ||| קינוח חורפי ומנחם, שמתאים לארוחות חג או בכלל לפינוק של סוף הארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 4 כוסות קינוח אישיות
לשכבות הפירורים
לקרם גבינה
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל (½ חבילה)
- 1 כוס חלב 1%
שדרוג
- ¼ כפית תמצית וניל
לקישוט
- רכז רימונים
שלבי הכנה
- במְעַרְבֵּל (מיקסר) מרסקים (או ביד) את הדובשניות לפירורים קטנים אך לא קמח
- מוסיפים לפירורי הדובשניות את הקינמון ומערבבים ביד לאיחוד
- הכנת קרם הגבינה: בקערה מערבבים את הפודינג עם החלב ומניחים בצד 10 דקות, עד שהתערובת נעשית סמיכה
- מוסיפים לקערת הפודינג את הגבינה ומערבבים היטב. שדרוג: מוסיפים את התמצית וניל
- הרכבת הקינוח בכוסות: מכניסים כף שכבת פירורי דובשניות לכל כוס
- מעל מפזרים כף גדושה של קרם גבינה
- מעליה מפזרים עוד כף של פירורי דובשניות
- מסיימים עם עוד כף גדושה של קרם גבינה
- מאחסנים במקרר לפחות שעתיים עד להגשה
- לפני ההגשה מזלפים על כל כוס כפית רכז רימונים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…