מנה שמציעה שילוב מפתיע וטעים של טעמים מתוקים, חמצמצים ורעננים ||| הדניס, שהוא דג ים לבן עם בשר עדין וטעם ניטרלי יחסית, מקבל כאן חיזוק מהטעמים העשירים של המנגו וההדרים ||| רוטב המנגו-הדרים בדרך כלל מורכב ממיץ פירות טריים כמו תפוז, אשכולית, או לימון, יחד עם מנגו בשל שמוסיף מתיקות וטעם אקזוטי ||| החומציות של ההדרים מאזנת את השומן הטבעי של הדג, והמנגו מביא עמו מתיקות נעימה שמשתלבת היטב עם שאר המרכיבים ||| להגיש אותה לצד ירקות קלויים או אורז מתובל להשלמת החוויה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 דג דניס
לשומר
- 1 שומר
- 30 גרם חמאה
לרוטב שום
- 1 שן שום
- 80 מ"ל שמן זית
- 1-2 פִּלְפֵּל צ'ילי
- 20 מ"ל חומץ בלסמי
- מלח
- פִּלְפֵּל
לרוטב מנגו-הדרים
- 1מנגו חתוך לקוביות קטנות
- ½ ליים
- ½ תפוז – המיץ
- 1 כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר)
- 30 מ"ל שמן זית
להגשה
- 1 מנגו חתוך לרצועות
- גבעול שומר טרי
- פִּלְפֵּל צ'ילי פרוס דק
- גרידת תפוז
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- מנקים את הדג מבחוץ ופותחים אותו לצורת פרפר ואז מנקים אותו מעצמות ככל האפשר
- מניחים את הדג בתבנית המרופדת, כשהעור פונה כלפי מעלה, ואופים במשך 6-9 דקות (תלוי בעובי הדג)
- חותכים את השומר לרצועות דקות (עדיף בעזרת מנדולינה)
- במחבת עם חמאה על להבה גבוה, מקפיצים את רצועות השומר ושומרים בצד
- במחבת מטגנים בשמן זית את השום עד שקיפות כשהשום מתחיל להפוך זהוב, מסירים מהלהבה ומוסיפים למחבת את הצ'ילי הפרוס והחומץ
- מערסלים את המחבת בתנועות מעגליות כדי לאחד את הרוטב
- בבלנדר מרסקים יחד את קוביות המנגו, מיץ תפוז, ליים, ג'ינג'ר ונוזלי הצלייה של הדג
- מוסיפים לבלנדר בהדרגה את שמן הזית כדי לאחד את הרוטב להגשה
- מניחים את רצועות השומר על צלחת הגשה
- מסדרים עליהן את הדג ומטפטפים מעל את רוטב המנגו-הדרים
- מקשטים ברצועות מנגו, שומר וצ'ילי ומסיימים מעל עם גרידת תפוז
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…