שילוב נהדר של טעמים מרעננים, מתוקים, חריפים וקרמיים ||| מנה שמאזנת בין המרקמים והטעמים של מרכיביה, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת לאירוח או כתוספת לארוחה חגיגית ||| התאנים המתוקים והעסיסיים מספקים ניגודיות מושלמת לחריפות ולקרמיות שבמנה ||| בוראטה Burrata הגבינה האיטלקית הרכה, עם המעטפת המוצקה והפנים הקרמי, מספקת טעם עדין ומרקם שמלטף את שאר המרכיבים ||| סלט שמוגש בדרך כלל כמנה קרה ומתאים במיוחד כמתאבן, מנה ראשונה או כתוספת למנות עיקריות קלות ||| סלט שמשתלב היטב עם יין לבן יבש או יין רוזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
![](https://www.danybar.co.il/wp-content/uploads/2025/01/109203-1024x1017.jpg)
מצרכים (3-2 סוערים)
- 125 גרם גבינת בוראטה איטלקית
- 400 גרם דבלים (תאנים מיובשות) פרוסים
- 1 תאנה (טרייה או מיובשות) פרוסה
- ¼ צרור עלי רוקט
- 3 פרוסות פִּלְפֵּל חריף פרוס
- 1 פִּלְפֵּל שאטה אדום גרוס
- 30 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
- 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
- 1 כף קונפיטורת תאנים איכותית
- שמן זית
- 1 ק"ג עגבניות מגי עסיסית
שלבי הכנה
- במחבת יבשה קולים את אגוזי הלוז על להבה בינונית עד שהם מפיצים ריח נעים
- קוצצים את האגוזים
- בקערה מערבבים את התאנה עם דבלים, רוקט, פלפל חריף. שאטה ואגוזי לוז
- מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, מיץ לימון ומעט חומץ בלסמי
- עם כף מורחים על צלחת הגשה, קונפיטורת תאנים
- מניחים מעליה את הבוראטה ואת הסלט מעל
- מפזרים מעט פלפל שאטה גרוס
- סוחטים עגבנייה ומזלפים שמן זית.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…