חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מצי ריגטוני עם טלג'יו Mezzi Rigatoni Taleggio

מנה איטלקית שמחברת בין פסטה קצרה וחלולה שנקראת מצי ריגטוני לבין גבינת טלג'יו ||| מנה חורפית ומנחמת, המתבססת על פשטות ועומק של טעמים ||| הפסטה היא גרסה קצרה יותר של ריגטוני, עם עיצוב חלול שמאפשר לרוטב להיאסף בתוכה, מה שמעצים את חוויית הטעם בכל ביס ||| גבינת טלג'יו Taleggio היא גבינת חלב פרה שמקורה בלומברדיה, איטליה, והיא רכה ונמסה בקלות, עם פרופיל טעם עדין אך מעט "מיושן" ופיקנטי, שמעניק למנה ממד עשיר ומיוחד ||| לעיתים מוסיפים מרכיבים נוספים כמו אגוזי מלך קלויים, עשבי תיבול טריים כמו טימין או מרווה, או ירקות קלויים כמו ארטישוק או פטריות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה מצי ריגטוני עם טלג'יו Mezzi Rigatoni (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (5-4 סועדים)

להגשה

שלבי הכנה

  1. מרתיחים סיר מים עם חופן מלח
  2. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות עד למידת אל דנטה
  3. מסננים את הפסטה ושומרים כוס מי פסטה
  4. במחבת רותחת מוסיפים חמאה ופטריות ומטגנים עד צריבת הפטריות
  5. מוסיפים את השמנת וגבינת טלג'יו ומבשלים עד לצמצום
  6. מוסיפים את מחית הכמהין למחבת ואת התבלינים לפי הטעם ומערבבים לאיחוד
  7. מכניסים את הפסטה למחבת ומוסיפים את כוס מי הפסטה ששמרנו
  8. מערבבים היטב על להבה גבוהה עד יצירת רוטב סמיך
  9. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים פרמז'ן לפי הטעם
  10. מעטרים עם 2-3 עלי בזיליקום

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *