מנה איטלקית שמחברת בין פסטה קצרה וחלולה שנקראת מצי ריגטוני לבין גבינת טלג'יו ||| מנה חורפית ומנחמת, המתבססת על פשטות ועומק של טעמים ||| הפסטה היא גרסה קצרה יותר של ריגטוני, עם עיצוב חלול שמאפשר לרוטב להיאסף בתוכה, מה שמעצים את חוויית הטעם בכל ביס ||| גבינת טלג'יו Taleggio היא גבינת חלב פרה שמקורה בלומברדיה, איטליה, והיא רכה ונמסה בקלות, עם פרופיל טעם עדין אך מעט "מיושן" ופיקנטי, שמעניק למנה ממד עשיר ומיוחד ||| לעיתים מוסיפים מרכיבים נוספים כמו אגוזי מלך קלויים, עשבי תיבול טריים כמו טימין או מרווה, או ירקות קלויים כמו ארטישוק או פטריות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (5-4 סועדים)
- חבילת פסטה מצי רגטוני
- 50 גרם חמאה
- חופן פטריות פורטובלו
- 250 מ"ל שמנת להקצפה
- 100 גרם גבינת טלג'יו
- 1 כף מחית כמהין שחורות
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- אגוז מוסקט
להגשה
שלבי הכנה
- מרתיחים סיר מים עם חופן מלח
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות עד למידת אל דנטה
- מסננים את הפסטה ושומרים כוס מי פסטה
- במחבת רותחת מוסיפים חמאה ופטריות ומטגנים עד צריבת הפטריות
- מוסיפים את השמנת וגבינת טלג'יו ומבשלים עד לצמצום
- מוסיפים את מחית הכמהין למחבת ואת התבלינים לפי הטעם ומערבבים לאיחוד
- מכניסים את הפסטה למחבת ומוסיפים את כוס מי הפסטה ששמרנו
- מערבבים היטב על להבה גבוהה עד יצירת רוטב סמיך
- מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים פרמז'ן לפי הטעם
- מעטרים עם 2-3 עלי בזיליקום
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…