טורט שוקולד ללא קמח עשיר, מושלם כקינוח לפסח ולנמנעים מגלוטן ||| עוגת טורט שוקולד זו היא עוגת השוקולד הטובה ביותר ללא קמח מכיוון שהיא ידידותית לדיאטה אך עדיין עשירה ומטופחת ||| אפשר להגיש עם כוס קפה או תה, אבל הכי כיף עם כדור גלידה לצד פרוסת עוגה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- ¾ כוס שוֹקוֹלד צ'יפס חצי מתוק
- ½ כוס חמאה ללא מלח
- ½ כוס אבקת קקאו לא ממותק
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- ¼ כפית מלח
- ¾ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים L
לקישוט
- אבקת סוכר
- קצפת
- תּוּת שָׂדֶה או פטל
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית עוגה עגולה 20 ס"מ, ומרפדים את התבנית המשומנת בנייר אפייה
- בקערה המתאימה למיקרוגל, מערבבים שוקולד צ'יפס וחמאה
- ממיסים את השוקולד צ'יפס כדקה תוך ערבוב בין לבין, עד שהכול נמס ומקבלים בלילה חלקה
- לבלילת השוקולד מוסיפים אבקת קקאו, אבקת קפה ומלח. מערבבים ומניחים בצד
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים סוכר וביצים, ומקציפים אותם במשך 3-5 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין
- מוסיפים תמצית וניל ומערבבים
- יוצקים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר ומקפלים אותם עם תערובת הביצים עד לקבלת תערובת אחידה. הערה: אין לערבב יתר על המידה את הבלילה
- מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומישרים
- אופים 25-30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה, יצא נקי. אל תאפו יתר על המידה.
- הניחו לעוגה בתבנית להתקרר במשך 15-30 דקות (יותר זמן ייטיב עם העוגה) כדי שהעוגה תתקרר ותתייצב
- בעזרת סכין חדה הפרידו את השוליים מהתבנית כדי לשחרר את העוגה ואחר כך הפכו את העוגה לצרחת הגשה
- פזרו מעט אבקת סוכר למעלה
- קשטו את העוגה בקצפת ופטל לפי הטעם
אפשר לשמור על העוגה במקרר עד 4 ימים. אם הנחתם תות שדה או פטל, כדאי להסיר אותם, כדי שלא יגרמו לעוגה לאבד מהמראה היפה ומהטריות
אם רוצים להקפיא את העוגה, יש לצנן את העוגה לחלוטין ואז לעטוף אותה היטב בניילון נצמד, ולאחר מכן בשכבת רדיד אלומיניום. תוכלו לשמור קפוא עד שלושה חודשים. מפשירים לילה במקרר, ואז מפדרים באבקת סוכר ממש לפני ההגשה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…