חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם צ'ילפק קזחי çelpek

שלפאק Shelpek היא פיתה מקזחסטאן ||| פיתה שנקראת גם челпек או chalpek של מרכז אסיה ||| המרכיבים העיקריים של שלפאק הם קמח, חלב, סוכר, חמאה, שמנת חמוצה כמו קיימק, סודה לשתייה, מלח ושמן ||| הבצק מעוצב לכדורים שטוחים ומטוגן בשמן צמחי חם עד שמגיע לצבע זהוב ||| יש שמכינים צ'ילפק עם שמרים וכך הבצק נשאר רך לאורך זמן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שלפאק Shelpek פיתה מקזחסטאן (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6-8 יחידות)

שמן לטיגון

אופן הכנה

  1. מחממים את החלב אבל אל תתנו לחלב להגיע לרתיחה
  2. הוסיפו את השמרים לחלב והניחו להם להתמוסס כ-15 דקות
  3. מוסיפים לחלב את המלח והסוכר ומערבבים היטב
  4. יוצקים 2 כוסות קמח לבלילת החלב בעדינות ומערבבים היטב
  5. מוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד
  6. מעצבים את הבצק לכדור
  7. מכסים קערה משומנת ונותנים לבצק לנוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות
  8. מרדדים את הבצק ומחלקים אותו ל-6-8 חלקים
  9. יוצקים קמח על משטח עבודה
  10. יוצרים מכל חלק בצק צורת פיתה דקה
  11. מחממים את השמן במחבת עבה
  12. מטגנים את עיגולי הבצק כל פעם אחד עד ששני הצדדים משחימים. הערה: הטיגון מהיר מאד ועל כן יש להיזהר לא לשרוף אותם

הגשה

שלפאק מוגש עם ריבה, גבינה, דבש, שמנת חמוצה או כל מה שאתם אוהבים. כמו כן, אתה יכול להגיש אותו חם או קר. עדיף להשתמש בו טרי.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון приятного аппетита

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *