חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים

פרימור מציעה מתכון למנה חגיגית לרגל ראש השנה וחגי תשרי ||| מנה מרהיבה ביופייה, שתקשט את שולחן החג וגם טעימה, של  בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים ||| מתכון קל להכנה, עם מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור ||| מנה נפלאה לאירוח ולשילוב בארוחת החג כתוספת או כמנה עיקרית, להנאת כולם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים של פרימור (צילום הדס ניצן )

מצרכים (תבנית 30 עגולה)

  • 6 בצלים גדולים (סגולים ולבנים)
  • 3 כפות שמן זית (לשימון התבנית)

למלית

לרוטב

  • 1 כוס מיץ רימונים סחוט טבעי פרימור
  • 4 כפות סילאן
  • כ-3 כוסות מים רותחים
  • קורט מלח

לקישוט

שלבי הכנה

  1. מקלפים את הבצלים ובעזרת סכין יוצרים בכל בצל חתך אחד לכל האורך עד האמצע, כך שהם יתפרקו בקלות
  2. מכניסים את הבצלים לקערת זכוכית עם מים שמכסים אותם
  3. מכניסים את הקערה למיקרוגל לחליטה במשך 8-10 דקות. מניחים בצד להצטנן
  4. הכנת המלית: בקערה מערבבים היטב את האורז, בשר טחון, קוביות העגבניות, צנוברים, פטרוזיליה קצוצה, מלח ובהרט
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית עם שמן זית
  6. מילוי הבצלים: מפרקים את הבצל לגלדים וממלאים כל עלה של בצל בתערובת הבשר ומסדרים בתבנית
  7. בקערה נפרדת מערבבים את מצרכי הרוטב לבלילה אחידה
  8. שופכים את רוטב הרימונים מעל הבצלים עד שהנוזל מכסה את הבצלים במלואם
  9. מכסים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור למשך ½1 שעות הערה: יש לבדוק מידי פעם שיש מספיק נוזלים ומסיפים מעט מים רותחים אם יש צורך
  10. לאחר שעה וחצי מסירים את נייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים למשך 20 דקות נוספות עד השחמה

הגשה

מניחים להתקרר מעט. מפזרים מעל המנה גרגרי רימון ופטרוזיליה קצוצה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *