פרימור מציעה מתכון למנה חגיגית לרגל ראש השנה וחגי תשרי ||| מנה מרהיבה ביופייה, שתקשט את שולחן החג וגם טעימה, של בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים ||| מתכון קל להכנה, עם מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור ||| מנה נפלאה לאירוח ולשילוב בארוחת החג כתוספת או כמנה עיקרית, להנאת כולם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 30 עגולה)
- 6 בצלים גדולים (סגולים ולבנים)
- 3 כפות שמן זית (לשימון התבנית)
למלית
- 1 כוס אורז יסמין או אורז בסמטי
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 3 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
- 1 כף בהרט
- 100 גרם צנוברים
- 1 חופן פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה דק
- ½ כפית מלח
לרוטב
לקישוט
- 1 חופן גרגרי רימון טריים
- 1 חופן פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
שלבי הכנה
- מקלפים את הבצלים ובעזרת סכין יוצרים בכל בצל חתך אחד לכל האורך עד האמצע, כך שהם יתפרקו בקלות
- מכניסים את הבצלים לקערת זכוכית עם מים שמכסים אותם
- מכניסים את הקערה למיקרוגל לחליטה במשך 8-10 דקות. מניחים בצד להצטנן
- הכנת המלית: בקערה מערבבים היטב את האורז, בשר טחון, קוביות העגבניות, צנוברים, פטרוזיליה קצוצה, מלח ובהרט
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית עם שמן זית
- מילוי הבצלים: מפרקים את הבצל לגלדים וממלאים כל עלה של בצל בתערובת הבשר ומסדרים בתבנית
- בקערה נפרדת מערבבים את מצרכי הרוטב לבלילה אחידה
- שופכים את רוטב הרימונים מעל הבצלים עד שהנוזל מכסה את הבצלים במלואם
- מכסים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור למשך ½1 שעות הערה: יש לבדוק מידי פעם שיש מספיק נוזלים ומסיפים מעט מים רותחים אם יש צורך
- לאחר שעה וחצי מסירים את נייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים למשך 20 דקות נוספות עד השחמה
הגשה
מניחים להתקרר מעט. מפזרים מעל המנה גרגרי רימון ופטרוזיליה קצוצה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…