חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: בוצ'לאטו Buccellato di Lucca

עוגה שמקורה בלוקה Lucca שבטוסקנה ||| בוצ'לטו היא עוגה אופיינית ללוקה שאוכלים אותה כל השנה, אבל במיוחד בחג הצלב Esaltazione della Santa Croce שחל ב-14 בספטמבר ||| זה גם מאכל שנהוג לאכול בתחרות Palio della Balestra Sansepolcro Tuscany שנערכת במאי ב- Gubbio ובספטמבר בעיירה Sansepolcro ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בוצ'לאטו בקונדיטוריה בלוקה, טוסקנה (צילום דני בר)

מה זה בוצ'לאטו

בוצ'לאטו די לוקה Buccellato di Lucca נקרא כך מהמלה הלטינית Buccella שמשמעותה ביס. הרומאים הקדמונים אכלו Buccellatum שהיה מן לחם עגול שנוצר על ידי חיבור לחמניות ליצירת כתר או buccellae. אפילו לבוצ'לטו די לוקה המודרנית הייתה במקור צורת חלת כתר עגולה והובא לשולחנותיהם על ידי אנשי לוקה כקינוח של יום ראשון על ידי שנשאו אותו מונח על אמת היד, לאחר שהשתתף במיסת יום ראשון בכנסיה. היום מכינים בוצ'לאטו בצורת כיכר ישרה, שנוחה יותר לנשיאה בתוך סל הקניות.

Buccellato di Lucca הוא מאפה קינוח פשוט, שחיצונית הוא נראה בצבע חום כהה ומבריק, הנובע מהברשה של שכבת סוכר וביצה. בדרך כלל בצד העליון של הבוצ'לאטו נמצא חיתוך קל שמקל על התפחה. בתוכו יש תוספת מתוקה ורכה עשירה בצימוקים ובאניס.

בוצ'לטו הוא הקינוח הטיפוסי של לוקה, אבל יש גם בוצ'לטו סיציליאני, עם מרכיבים שונים נוספים כמו תאנים, שוקולד, פירות יבשים ואגוזים והיא עוגה של חג המולד בעיקר באזור פלרמו Palermo. פתגם מקומי של תושבי לוקה אומרChi viene a Lucca e non mangia il buccellato è come non ci fosse mai stato כלומר: "מי שבא ללוקה ולא אוכל את בוצ'לאטו כאילו מעולם לא היה שם", המדגיש את הקשר ההיסטורי של הקינוח הזה עם המסורת המקומית. בוצ'לאטו Bucellato היא ה"ממתק אחד ביום" המסורתי שילדים מקבלים מסבא וסבתא שלהם.

ישנן מספר דרכים לאכול Buccellato di Lucca. קודם כל, בוצ'לטו הוא קינוח טרי ולכן ניתן לאכול אותו פרוס תוך לגימת כוס יין טובה, רצוי יין קינוח מתוק. שילובים אופייניים אחרים יכולים להיות עם שמנת ותות שדה או שמנת וקפה או גבינת ריקוטה ורום.

בוצ'לאטו מאז ימי הרומאים

ה-Buccellato הוא הלחם המתוק הטיפוסי של לוקה, ששמו מתוארך לתקופת הרומאים העתיקה, כאשר עם buccellatum הם התייחסו ללחם של החיילים, מאוחר יותר התפתח למשמעות ימי הביניים של לחם מתוק. ההתייחסות הראשונה למילה Buccellato מופיעה במסמך משנת 1485 בו מסופר על אישה שרצחה את בעלה באמצעות Buccellato מורעל. הוכחה נוספת לחשיבות הבוצ'לאטו בהיסטוריה של העיר לוקה הוא מס שהטילה הרפובליקה של לוקה בשנת 1578 על מכירת בוצ'לאטו, הכסף שהתקבל ממס חדש זה שימש מאוחר יותר לבנייה מחדש של סוללות העפר ששמרו על העיר מהצפות זרם נהר סרצ'יו Serchio.

המראה של מאפה הבוצ'לטו מזכיר לחמים מתוקים האופייניים בעושר של אגוזים וסוכר מהמסורת הטוסקנית, בדיוק כמו פאן קו סנטי Pan co 'Santi בעיר סיינה Siena, פאן די רמרינו Pan di ramerino של פירנצה או הבולו Bolo – מאפה של העיר ליבורנו Livorno שמקורו מהקהילה היהודית המקומית.

Buccellato Taddeucci

אם אתם מבקרים בלוקה, אל תוותרו על הבוצ'לטו המפורסם ביותר הוא זה שתוכלו להשיג בקונדיטוריה Taddeucci, חנות מעודנת שנולדה בשנת 1881. היא נראית כמו מכולת ישנה, ​​עם חלונות ראווה ענקיים עמוסים בקינוחים, עוגות ולחמים מתוקים. אתה יכול בקלות למצוא את החנות ממש במרכז ההיסטורי של לוקה, בפיאצה סן מיקלה, בכתובת: piazza San Michele 34 Lucca

יורשיו של Jacopo Taddeucci מייסד הקונדיטוריה, מציעים שלמחרת, כשהבוצ'לאטו כבר לא טרי, לצלות פרוסה במהירות ולאכול אותה עם חמאה, לצד קפה וחלב לארוחת הבוקר, או להשתמש בפרוסה כבסיס לממרחים מתוקים אחרים, כמו פירות יער ועוד. כשאתם שם אל תשכחו לנסות את הטורט ירקות Torta di verdure שעשוי עם מנגולד, צימוקים וצנוברים. הוא מתוק ומתובל, יוצא דופן, קליל וטעים.

בוצ'לאטו די לוקה המסורתי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: בוצ'לאטו Buccellato

מצרכים

לבצק

להברשה

אופן הכנה

  1. מערבבים את הקמח, סוכר, חמאה, שמרים, מלח וביצה, תוך ריכוך בחלב ומעט מים חמימים
  2. יוצרים גומה ושמים את הצימוקים והאניס
  3. מערבבים לאחידות. הערה: אפשר ריכוך בליקר שאוהבים
  4. משאירים את הבצק לתפיחה במשך כשעה
  5. לאחר ההתפחה מכינים כיכרות בצק או סופגניות בצק, על ידי חיתוך קל עם סכין בחלק העליון של הבצק, על מנת להקל על ההתפחה
  6. מניחים להתפחה נוספת למשך עוד שעה
  7. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  8. מערבבים את הביצה וסוכר לבלילה אחידה
  9. מברישים את המשטח העליון של הבצק ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
  10. אופים במשך כשעה עד לקבלת שכבה עליונה שחומה וקשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *