מאפה על בסיס בצק עלים עם חגיגת פטריות וגבינות ||| המפתח להצלחה הוא השילוב המיוחד של סוגי הפטריות וסוגי הגבינות ||| פרסמנו בעבר מתכונים של טארט אספרגוס וגם טארט בצל אבל הפעם מתכון קצת אחר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 ק"ג בצק עלים מופשר
- 200 גרם שמנת חמוצה או גבינת ריקוטה או גבינת שמנת
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 120 גרם גבינה בולגרית או פטה או גבינת קוטג'
- 1/2 כפית אבקת שום
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- מעט שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
לפטריות
- 2־3 כפות שמן זית
- 150 גרם פטריות צדפה Oyster לבנות ו/או פטריות Chestnut
- 2 פטריות פנינה שחורה Black pearl
- מעט מלח
שדרוג
- אורגאנו
- פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס
- עלי תימין
אופן הכנה
- חותכים את הפטריות הפנינה השחורה הגדולות לחצי וחורצים בהן שתי וערב. הערה: את שאר הפטריות נשאיר שלמות As Is
- בסיר סוטאז' רחב ונמוך, נחמם שמן זית
- נצרוב את הפטריות עד הזהבה יפה
- נמליח מעט את הפטריות ובסיום הטיגון שומרים בצד
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- בקערה בינונית מערבבים את כל הגבינות
- פורשים את בצק העלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מפזרים את תערובת הגבינות על פני הבצק. הערה: מקפידים להשאיר שוליים של 1 ס"מ מסביב לבצק, נקי ללא גבינות
- מפזרים על שכבת הגבינות את הפטריות
- שדרוג: אם רוצים מפזרים מעל הפטריות אורגנו, צ'ילי גרוס או עלי תימין
- מברישים את שולי הבצק בבלילת ביצה
- מפזרים שומשום על הביצה
- אופים במשך 30-40 דקות או עד הזהבה
- מגישים חם לצד כוס יין רוזה או לבן צונן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…