טארט אספרגוס טרי שאפשר להכין כאשר יש אספרגוס טרי ||| חג האספרגוס הוא האביב והמתכון הוא כל מה שצריך כדי להפוך את הירק לקלאסיקה אביבית וגם טעים למחרת ||| בשאר ימות השנה תוכלו להשתמש בקולרבי במקום אספרגוס והתוצאה לא פחות טעימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות. תבנית 20X30 ס"מ)
לבצק
- 150 גרם קמח
- 75 גרם חמאה קרה
- 3 כפות פָּרָג (או פֶּרֶג)
- קורט מלח
- 1 ביצה XL
- 150 גרם קטניות לאפייה עיוורת
למילוי
- 400 גרם אספרגוס ירוק
- 2 בחלמוני ביצים
- 125 גרם גבינה 9%
- 125 גרם קרם פרש
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- קורט מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- 50 גרם גבינה בשלה כמו פרמז'ן, גרנה פדאנה או דומה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, קוביות חמאה, פרג, מלח וביצה עד לקבלת תערובת חלקה
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 45 דקות
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעובי 2-3 מ"מ ומעט גדול יותר מתבנית האפייה שלכם
- מניחים את הבצק בתבנית. לוחצים בעדינות כלפי מטה, וקוצצים את עודפי הבצק
- דוקרים מספר פעמים במזלג ומכניסים למקרר למשך 30 דקות
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מכסים את הבצק המקורר בנייר אפייה. מפזרים מלמעלה את הקטניות שיש בבית
- אופים את הבצק בתנור למשך 15-20 דקות
- הכנת המילוי: קולפים את השליש התחתון של האספרגוס וחותכים את הקצה התחתון העצי בנדיבות
- חותכים את האספרגוס לשניים לאורכו (תלוי בעובי), וקוצצים שיתאים לאורך התבנית, פחות 2-3 ס"מ
- מסירים מהתבנית את נייר אפייה וקטניות
- אופים את הבצק עוד 5 דקות כדי שיזהיב
- בינתיים, בקערה, טורפים את החלמונים, קרם פרש, חרדל, מלח ופלפל
- מגרדים דק את הגבינה, ומוסיפים את רוב הכמות לתערובת
- יוצקים את התערובת לתבנית
- מניחים מעל בזהירות את רצועות האספרגוס
- מפזרים מעל את יתרת הגבינה
- אופים בתנור (שחומו עדיין 160 מעלות), במשך 20-25 דקות, עד להזהבה
- מניחים להתקרר בתנור למשך 30 דקות
- חותכים למנות ומגישים לצד סלט עשבי תיבול ושמנת חמוצה או יוגורט
גִרְסָה אַחֶרֶת: אפשר להחליף את האספרגוס בקולורבי Kohlrabi חתוכים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ ולאחר מכן למקלות בעובי 0.5 ס"מ.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit