חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סופגניית באירסק מקזחסטאן Bawïrsaq

סופגנייה פופולארית במרכז אסיה בכלל וקזחסטאן בפרט נקראת גם Boortsog  ||| הסופגנייה Baursak בצורת משולשים או לפעמים לכדורים ונאכלת כקינוח, עם סירופ סוכר או ריבה או דבש ||| מונגולים ועמים טורקים לפעמים טובלים בורטסוג בתה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סופגניות של קזחסטאן (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

באירסק או בורצוג ברחבי תבל

הכנת הסופגנייה של מרכז אסיה נעשית במגוון סוגי בצק, החל מבצק פשוט, לבצק מתוק ופריך יותר. לדוגמה, מתכון קירגיזי טיפוסי דורש חלק אחד של חמאה, 7 חלקים מי מלח ו-6 חלקים חלב, יחד עם שמרים וקמח, בעוד שמתכונים מורכבים יותר מוסיפים ביצים וסוכר. כמו כן ניתן היה להכין את הבצק עם קיימק.

בורצוג נעשים לרוב פשוט ע"י חיתוך הבצק המרודד לחתיכות אותן מטגנים. בחלק ממדינות מרכז אסיה, ניתן לשזור את חלקי הבצק הללו ולקשור אותם לצורות שונות לפני טיגון עמוק. זה נפוץ במיוחד בקרב מונגולים. הבצק מטוגן עד לקבלת גוון חום זהוב עמוק. שומן כבש משמש באופן מסורתי על ידי המונגולים כדי לתת לבורצוג טעם נוסף, אך ניתן להחליף שמן צמחי.

שיאי עולם

הבאורסאק הגדול ביותר הגיעה למשקל 179 ק"ג והוכן ב-20 באפריל 2014 באופה Ufa שבמזרח רוסיה. להכנתו השתמשו 1,006 ביצים, 25 ק"ג סוכר, 70 ק"ג קמח, 50 ק"ג דבש. אבל שיא גינס נרשם באלמטי Almaty קזחסטאן בתאריך 7 בספטמבר 2014, במהלך חגיגת יום האם. באירוע הכינו 856 ק"ג של סופגניות באירסק בו ביום. החגיגה נערכה במתכונת של תחרות קולינרי בין צוותים של חמות וכלות. בתחרות השתתפו 7 קבוצות של כלות מול 7 קבוצות של חמות שלהן.

מצרכים (6-8 יחידות)

לבצק

לטיגון

  • 2 כוסות שמן צמחי

אופן הכנה

  1. מחממים את החלב והמים אבל לא להגיע לרתיחה ואז לצקת את הנוזל לקערה
  2. מוסיפים לקערה את השמרים ונותנים לבלילה לנוח 15 דקות
  3. מוסיפים לקערה את הסוכר, חמאה (או שמן צמחי) ומלח ומערבבים היטב
  4. מוסיפים ביצה ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
  5. יוצקים את הקמח בפעימות תוך ערבוב ומאחדים אותם לבצק. ממשיכים לצקת קמח עד קבלת בצק אחיד
  6. משמנים קערה ומכניסים לתוכה את הבצק
  7. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים עליה מטלית. נותנים לבצק לנוח ולטפוח במקום חמים במשך 45 דקות
  8. מעבירים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים הבצק לעובי 1/2 ס"מ
  9. חותכים את הבצק לחתיכות עגולות או משולשות כל צורה שאוהבים
  10. מחממים שמן צמחי במחבת עבה
  11. מניחים חתיכות בצק לתוך השמן. החום מתחת למחבת צריך להיות בינוני.
  12. כשצבעו של הבאורסאק השתנה לחום זהוב, הופכים אותו לצד השני ומטגנים גם אותו.
  13. מניחים באורסק מטוגן על מגבת נייר לספיגת השמן

הגשה

אפשר להגיש מתוק ואז מפזרים עליו סוכר או יוצקים שוקולד מומס או עם ריבה או דבש

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון приятного аппетита

עלו החודש

נושאים פופולריים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *