חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט חמנית הפקעות או ארטישוק ירושלמי

ארטישוק כבר כיכב אצלנו כאן וגם כאן ||| הפעם מתכון לירק שמכונה ארטישוק ירושלמי אבל אין לו כל קשר לארטישוק וגם לא לירושלים ||| שמו של ירק זה הוא גם חמנית הפקעות אבל אם תלכו לירקן ותבקשו ירק בשם זה, תקבלו תימהון ופליאה ||| באיטליה שמו גם Topinambur אבל גם Carciofo di Gerusalemme ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט חמנית הפקעות או ארטישוק ירושלמי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לארטישוק הירושלמי

לתיבול הארטישוק

לרוטב חרדל ותפוז

אופן הכנה

  1. הכנת רוטב החרדל ותפוז: בצנצנת אטומה, ממלאים את מצרכי הרוטב ומערבבים ע"י טלטול חזק שהצנצנת אטומה, עד לקבלת רוטב במרקם חלק
  2. מרפדים תבנית עם נייר אפייה
  3. משמנים התבנית בשמן זית ומפזרים מעל מלח גס
  4. חוצים את הארטישוק הירושלמי ומקלפים אם רוצים (אפשר גם עם הקליפה, אבל לשטוף היטב)
  5. בקערה מערבבים את הארטישוק הירושלמי החצוי ונקי, שמן זית, פלפל שחור ומלח. יש לשם לב שכולם מתובלים באופן שווה בכל הצדדים
  6. מעבירים לתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה
  7. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  8. אופים בתנור 20 דקות או עד שהם מתרככים ומקבלים צבע זהוב שחום
  9. מעבירים את הארטישוק האפוי מייד לקערה כשהם עדיין חמים
  10. מתבלים פעם נוספת בשמן זית, שום כתוש, לימון ותימין ושומרים בצד
  11. הכנת הסלט: בקערה גדולה מערבבים את נתחי החסה, עלי רוקט, פרוסות צנונית יחד עם חצאי הארטישוק, כולל הרוטב שניגר בתיבול הארטישוק
  12. מסדרים בקערת הגשה עם מעט מרוטב החרדל שהכנו מראש

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *