ארטישוק כבר כיכב אצלנו כאן וגם כאן ||| הפעם מתכון לירק שמכונה ארטישוק ירושלמי אבל אין לו כל קשר לארטישוק וגם לא לירושלים ||| שמו של ירק זה הוא גם חמנית הפקעות אבל אם תלכו לירקן ותבקשו ירק בשם זה, תקבלו תימהון ופליאה ||| באיטליה שמו גם Topinambur אבל גם Carciofo di Gerusalemme ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לארטישוק הירושלמי
- שמן זית
- מלח גס
- 12 ארטישוק ירושלמי קטן צעיר שטוף
- חסה שאוהבים
- חופן נדיב של עלי רוקט
- 5-10 צנוניות פרוסות דק
- חופן נדיב של אגוזי מלך קלויים קלות במחבת
לתיבול הארטישוק
לרוטב חרדל ותפוז
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף שטוחה חרדל
- 1 שן שום כתושה
- 1-2 כפות דבש או סילאן
- מלח גס
- פִּלְפֵּל שחור
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
אופן הכנה
- הכנת רוטב החרדל ותפוז: בצנצנת אטומה, ממלאים את מצרכי הרוטב ומערבבים ע"י טלטול חזק שהצנצנת אטומה, עד לקבלת רוטב במרקם חלק
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- משמנים התבנית בשמן זית ומפזרים מעל מלח גס
- חוצים את הארטישוק הירושלמי ומקלפים אם רוצים (אפשר גם עם הקליפה, אבל לשטוף היטב)
- בקערה מערבבים את הארטישוק הירושלמי החצוי ונקי, שמן זית, פלפל שחור ומלח. יש לשם לב שכולם מתובלים באופן שווה בכל הצדדים
- מעבירים לתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- אופים בתנור 20 דקות או עד שהם מתרככים ומקבלים צבע זהוב שחום
- מעבירים את הארטישוק האפוי מייד לקערה כשהם עדיין חמים
- מתבלים פעם נוספת בשמן זית, שום כתוש, לימון ותימין ושומרים בצד
- הכנת הסלט: בקערה גדולה מערבבים את נתחי החסה, עלי רוקט, פרוסות צנונית יחד עם חצאי הארטישוק, כולל הרוטב שניגר בתיבול הארטישוק
- מסדרים בקערת הגשה עם מעט מרוטב החרדל שהכנו מראש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite