מתכון: פאי תפוחים מקדונלד'ס סטייל Fast-food Style Apple Pie

פאי תפוחים חיקוי של מקדונלד'ס הוא שחזור ביתי של הקינוח האייקוני שזכה לפופולריות עצומה ברחבי העולם ||| מדובר במאפה אישי, מלבני, עם מילוי תפוחים מתובל בקינמון וסוכר חום, שמבושל עד שהוא רך וקרמלי, עטוף בבצק פריך וזהוב ||| הקסם של הפאי הזה הוא בשילוב בין מתיקות עדינה, חמיצות מרעננת של התפוחים, וניחוח תבלינים מחמם – כל זה עטוף בשכבה פריכה שמזכירה חטיף, לא קינוח כבד ||| המאפה מוגש חם, לעיתים קרובות לצד גלידה, מה שיוצר ניגוד טמפרטורות מנחם במיוחד ||| עד 1992, פאי התפוחים של מקדונלד'ס היו מטוגנים, אך החברה עברה לאפיית פאי התפוחים שלה כחלק ממגמת הבריאות יותר ||| מתכון זה מיועד לכיסונים אפויים אבל טעמם בסגנון המקור ||| גרסאות חיקוי ביתיות נעות בין מטוגנות לאפויות, עם אינספור וריאציות לבצק, מילוי ולעיתים תוספות כמו וניל, אגוז מוסקט או אפילו זיגוג סוכר מעל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי תפוחים בסגנון מקדונלד'ס (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (8 מנות)

למלית

לאיבוק

לפאי

שלבי הכנה

  1. חממו תנור ל-220 מעלות ורפדו תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
  2. בסיר בינוני על להבה בינונית, המיסו את החמאה
  3. הוסיפו את התפוח הקצוץ, סוכר חום, מיץ לימון, קינמון ומלח וערבבו היטב
  4. הביאו לרתיחה ובשלו כ-10 דקות, עד שתפוחי העץ רכים ורוב המיץ התבשל
  5. הסירו את מלית תפוחי העץ מהלהבה ותנו לה להתקרר לפני מילוי הפאי
  6. על משטח מקומח קלות, רדדו בעדינות חצי מהבצק הפריך המקורר ליריעה בגודל 20X20 ס"מ
  7. חתכו ל-8 מלבנים, כל אחד ברוחב 5 ס"מ ובאורך 10 ס"מ
  8. חזרו על הפעולה עם שאר הבצק הפריך
  9. סדרו 8 מלבני בצק על תבנית האפייה המרופדת
  10. מרחו את פני כל אחד ממלבני הבצק מעט מהביצה הטרופה
  11. הניחו כף מלית תפוחי עץ מקוררת במרכז 8 המלבנים, תוך השארת שוליים
  12. כסו את המלבנים עם המלבנים הנותרים והדקו את הקצוות בעזרת מזלג
  13. מרחו בביצה הטרופה הנותרת על פני הכיסונים
  14. פזרו סוכר על פני הכיסונים המצופים בביצה
  15. דקרו את החלק העליון של כל כיסון בעזרת קיסם או מזלג
  16. אפו במשך 13-15 דקות או עד להזהבה
  17. הוציאו לרשת צינון וקיררו לפני הגשה

טיפים

  • אם נשאר לכם מילוי, הגישו אותו לצד הכיסונים או השתמשו בו למאפים אחרים.
  • ניתן לאחסן את הכיסונים האפויים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים
  • ניתן להקפיא את הכיסונים לא אפויים ולאפות אותם קפואים מיד בתנור, במשך 18-20 דקות. כסו בנייר כסף אם הם משחימים מהר מדי

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *