פאי תפוחים חיקוי של מקדונלד'ס הוא שחזור ביתי של הקינוח האייקוני שזכה לפופולריות עצומה ברחבי העולם ||| מדובר במאפה אישי, מלבני, עם מילוי תפוחים מתובל בקינמון וסוכר חום, שמבושל עד שהוא רך וקרמלי, עטוף בבצק פריך וזהוב ||| הקסם של הפאי הזה הוא בשילוב בין מתיקות עדינה, חמיצות מרעננת של התפוחים, וניחוח תבלינים מחמם – כל זה עטוף בשכבה פריכה שמזכירה חטיף, לא קינוח כבד ||| המאפה מוגש חם, לעיתים קרובות לצד גלידה, מה שיוצר ניגוד טמפרטורות מנחם במיוחד ||| עד 1992, פאי התפוחים של מקדונלד'ס היו מטוגנים, אך החברה עברה לאפיית פאי התפוחים שלה כחלק ממגמת הבריאות יותר ||| מתכון זה מיועד לכיסונים אפויים אבל טעמם בסגנון המקור ||| גרסאות חיקוי ביתיות נעות בין מטוגנות לאפויות, עם אינספור וריאציות לבצק, מילוי ולעיתים תוספות כמו וניל, אגוז מוסקט או אפילו זיגוג סוכר מעל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
למלית
- 2 כפות חמאה ללא מלח
- ½2 כוסות תפוח-עץ קצוץ (2-4 תפוחים קלופים ומגולענים)
- ¼ כוס סוכר חום, דחוס היטב
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית קִנָּמוֹן טחון
- ¼ כפית מלח
לאיבוק
- ¼ כוס קמח
לפאי
שלבי הכנה
- חממו תנור ל-220 מעלות ורפדו תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
- בסיר בינוני על להבה בינונית, המיסו את החמאה
- הוסיפו את התפוח הקצוץ, סוכר חום, מיץ לימון, קינמון ומלח וערבבו היטב
- הביאו לרתיחה ובשלו כ-10 דקות, עד שתפוחי העץ רכים ורוב המיץ התבשל
- הסירו את מלית תפוחי העץ מהלהבה ותנו לה להתקרר לפני מילוי הפאי
- על משטח מקומח קלות, רדדו בעדינות חצי מהבצק הפריך המקורר ליריעה בגודל 20X20 ס"מ
- חתכו ל-8 מלבנים, כל אחד ברוחב 5 ס"מ ובאורך 10 ס"מ
- חזרו על הפעולה עם שאר הבצק הפריך
- סדרו 8 מלבני בצק על תבנית האפייה המרופדת
- מרחו את פני כל אחד ממלבני הבצק מעט מהביצה הטרופה
- הניחו כף מלית תפוחי עץ מקוררת במרכז 8 המלבנים, תוך השארת שוליים
- כסו את המלבנים עם המלבנים הנותרים והדקו את הקצוות בעזרת מזלג
- מרחו בביצה הטרופה הנותרת על פני הכיסונים
- פזרו סוכר על פני הכיסונים המצופים בביצה
- דקרו את החלק העליון של כל כיסון בעזרת קיסם או מזלג
- אפו במשך 13-15 דקות או עד להזהבה
- הוציאו לרשת צינון וקיררו לפני הגשה
טיפים
- אם נשאר לכם מילוי, הגישו אותו לצד הכיסונים או השתמשו בו למאפים אחרים.
- ניתן לאחסן את הכיסונים האפויים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים
- ניתן להקפיא את הכיסונים לא אפויים ולאפות אותם קפואים מיד בתנור, במשך 18-20 דקות. כסו בנייר כסף אם הם משחימים מהר מדי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…