אלטרנטיבה טבעונית וטעימה להמבורגר הבשרי, שעשויה משילוב של פטריות עשירות בטעם וקינואה מזינה ||| זהו מאכל שמתאים לצמחונים, טבעונים ואפילו לאוכלי בשר שמחפשים אופציה קלה ובריאה יותר ||| הפטריות מוסיפות עומק של אוממי, מה שנותן לבורגר מרקם וביס מספקים ||| קינואה, טופו וטחינה הם מקור מצוין לחלבון מלא, כך שהבורגר מספק תזונה מאוזנת ||| אפשר להגיש את הבורגר בלחמנייה מלאה עם ירקות טריים, אבוקדו ורוטב טחינה או איולי טבעוני ||| אפשר לחילופין להגיש על צלחת לצד סלט רענן או תוספת כמו בטטה צלויה ||| זהו פתרון מצוין למי שמחפש תחליף בשרי איכותי, לבעלי רגישות לגלוטן, ולמי שרוצה לאכול יותר מהצומח בלי להתפשר על הטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (15 בורגרים קטנים)
- 1 כוס קינואה מבושלת
- ½ כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה שטופה וקצוצה
- 1 בצל קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- ¼ כוס טחינה גולמית
- 500 גרם טופו רך
- 10 פטריות שמפיניון קצוצות
- 10 פטריות מלך היער קצוצות
- 10 פטריות פורטובלו קצוצות
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כפית כַּמּוֹן
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית מלח אטלנטי
שלבי הכנה
- במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל והשום הקצוצים עד לקירמול
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות, שום כתוש, כמון, פלפל ומלח, ומקפיצים מספר דקות עד הזהבה
- במְעַבד מזון מרסקים את הקינואה וטופו
- מוסיפים את הטחינה וטוחנים עד לקבלת עיסה דביקה גסה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- בקערה מערבבים את תערובת הפטריות יחד עם עיסת הטופו לקבלת תערובת אחידה
- יוצרים מתערובת הטופו-פטריות קציצות שטוחות ומניחים אותן בתבנית המרופדת
- אופים במשך 30-40 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…