חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בורגר פטריות וקינואה

אלטרנטיבה טבעונית וטעימה להמבורגר הבשרי, שעשויה משילוב של פטריות עשירות בטעם וקינואה מזינה ||| זהו מאכל שמתאים לצמחונים, טבעונים ואפילו לאוכלי בשר שמחפשים אופציה קלה ובריאה יותר ||| הפטריות מוסיפות עומק של אוממי, מה שנותן לבורגר מרקם וביס מספקים ||| קינואה, טופו וטחינה הם מקור מצוין לחלבון מלא, כך שהבורגר מספק תזונה מאוזנת ||| אפשר להגיש את הבורגר בלחמנייה מלאה עם ירקות טריים, אבוקדו ורוטב טחינה או איולי טבעוני ||| אפשר לחילופין להגיש על צלחת לצד סלט רענן או תוספת כמו בטטה צלויה ||| זהו פתרון מצוין למי שמחפש תחליף בשרי איכותי, לבעלי רגישות לגלוטן, ולמי שרוצה לאכול יותר מהצומח בלי להתפשר על הטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בורגר פטריות טבעוני (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (15 בורגרים קטנים)

שלבי הכנה

  1. במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל והשום הקצוצים עד לקירמול
  2. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, שום כתוש, כמון, פלפל ומלח, ומקפיצים מספר דקות עד הזהבה
  3. במְעַבד מזון מרסקים את הקינואה וטופו
  4. מוסיפים את הטחינה וטוחנים עד לקבלת עיסה דביקה גסה
  5. מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  6. בקערה מערבבים את תערובת הפטריות יחד עם עיסת הטופו לקבלת תערובת אחידה
  7. יוצרים מתערובת הטופו-פטריות קציצות שטוחות ומניחים אותן בתבנית המרופדת
  8. אופים במשך 30-40 דקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *