מתכון מתאים לחובבי הבשר, מפחיתי בשר, לצמחונים וגם לטבעונים ||| ספירלת מוסקה צמחונית / טבעונית לחגי תשרי ובכלל, באדיבות חברת הבשר-החדש Redefine Meat ויקב ויתקין ||| Redefine Meat עם טעם עשיר של בשר-חדש שאינו מכיל כלל רכיבים מן החי ||| כל הפרטים והמכון בהמשך…
מצרכים (4-5 מנות – תבנית עגולה 26)
- 300 גרם Redefine Meat נתח מפורק בסגנון בקר
- 5 חצילים חתוכים לאורכם בעובי של 1/2 ס"מ
- 1 עגבניה בשלה
- ½ פִּלְפֵּל ירוק חריף
- 1 בצל בינוני
- 1 שן שום כתושה
- ½ כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- טחינה
להגשה
- טחינה
- ½ כוס רימונים
- ½ כוס צנוברים קלויים
- 2 כפות נענע או פֶּטְרוֹזִילְיָה או כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
אופן הכנה
- הכנת החצילים: מחממים תנור ל- 190 מעלות
- ממליחים את החצילים ומשאירים כ- 15 דקות
- לאחר מכן מספיגים עם נייר מגבת, את הנוזלים שניגרים מהחצילים
- מברישים כל חציל בשמן זית משני הצדדים ומסדרים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור למשך 20 דקות להתרככות
- הכנת ה"בשר": במעבד מזון טוחנים את העגבנייה, בצל, פלפל ירוק, שום ופטרוזיליה לקבלת תערובת אחידה, ומניחים בצד
- במחבת רחבה על חום בינוני- גבוה מחממים שמן זית
- מטגנים חצי מכמות הרידיפיין-מיט טחון בסגנון בקר כ- 7 דקות עד להזהבה
- מתבלים בבהרט ומלח ומסירים מהלהבה
- בקערה מערבבים את תערובת העגבניה, בשר מבושל במחבת ואת הבשר הלא מבושל שנותר עד לקבלת תערובת אחידה ועסיסית
- הכנת המוסקה: בתבנית עגולה מסדרים את פרוסות החצילים במעגל של שכבה אחת
- מעל החצילים מניחים שכבה דקה מתערובת הבשר
- חוזרים על הפעולה עם פרוסות חצילים נוספות
- חוזרים על פעולות 11-12-13 עד לקבלת ספירלה יפה בשכבה העליונה
- מכניסים לאפייה בתנור למשך 30 דקות ללא מכסה
הגשה
בסיום האפייה, מזלפים טחינה ומפזרים עשבי תיבול, צנוברים וגרגרי רימון
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite