קארי תאילנדי צמחוני ואף טבעוני פשוט מאוד ומשביע מאוד ||| מתכון קארי פאנאנג הקלאסי הזה הוא מנה טבעונית שיכולה להיות על השולחן שלכם מהר יותר מזמן המשלוח ||| חשוב לגוון עם הירקות השונים, כל פעם ירקות העונה או קפואים אחרים יגוונו את המנה ויחדשו את הארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3-4 מנות)
- 2 כוסות אגוזי קשיו (טרי, לא קלוי)
- 1 כוס חלב סויה לא ממותק
- 2 כפות מיץ ליים
- 2 שיני שום
- 1 כף אבקת קארי
- 1/4 כוס חלב קוקוס משומר
- קורט פתיתי פִּלְפֵּל אדום
- 1 כוס טופו יציב במיוחד, חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית רוטב סויה
- 1 כף קמח תירס (קורנפלור)
- 4 כוסות תערובת ירקות (אפונה, גזר, בצל, דלעת, כרובית, ברוקולי – טריים או קפואים)
- 2 כוסות אורז מבושל או קינואה מבושלת
להגשה
- 1/4 כוס כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
- 1 ליים חתוך לקוביות
אופן הכנה
- בקערה בינונית מכסים את אגוזי הקשיו במים ומשרים למשך כשעתיים
- לאחר ההשריה, מסננים את אגוזי הקשיו ומוסיפים לקערת מעבד מזון
- מוסיפים לקערת המיקסר את מיץ הליים, שום, אבקת קארי, חלב קוקוס, פתיתי פלפל וקצת מלח יחד עם 1/2 כוס חלב סויה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית מאוד
- המשיכו להוסיף חלב סויה עד שתגיעו למרקם שאתם אוהבים
- הרכבת קערת קארי: מחממים תנור ל- 180 מעלות
- בקערה בינונית מערבבים את קוביות הטופו ברוטב סויה והקורנפלור
- מעבירים לתבנית אפייה ואופים 2025 דקות עד להזהבה
- במחבת משומן מטגנים את הירקות עד כמעט לדרגת אל דנטה
- מערבבים פנימה את רוטב הקארי ומבשלים עוד 3-5 דקות על להבה נמוכה
- מוסיפים את הטופו ומערבבים
הגשה
מגישים לצד אורז או קינואה, ומקשטים בכוסברה ופלחי ליים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite