חקלאי גרנות מגישה לכבוד עונת האבוקדו הנמצאת בשיאה, מתכון חלומי לסלט בטעמים הישר מהמטבחים של דרום מזרח אסיה ||| סלט אינדונזי עשיר בטעמים של סלט רענן עם ירקות, חזה עוף ואבוקדו ורוטב נהדר המעניק לו טעם מיוחד, כמו במסעדות ||| המתכון קל הכנה ומתאים כמנת ביניים או כתוספת בארוחה עיקרית ליחיד או לזוג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 מנות)
- 1 אבוקדו בשל
- 1 חזה עוף פרוס דק
- 3 מלפפונים גדולים
- 1 גזר קלוף
- ½ פִּלְפֵּל אדום
- ½ פִּלְפֵּל צהוב
- ½ כף שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
- מעט מלח
לרוטב
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) צ'ילי מתוק
- 3 כפות שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
- ½ פִּלְפֵּל צ'ילי אדום קצוץ
- 1 כף חמאת בוטנים
- ½ כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) כתוש
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות מיץ לימון
לקישוט
- עלי נענע
שלבי הכנה
- חותכים את האבוקדו לקוביות ומניחים בקערה
- חוצים את המלפפונים ומוציאים את הליבה
- פורסים את המלפפונים וחותכים לרצועות דקות ומניחים בצד
- פורסים את הגזר דק בעזרת קולפן וחותכים לרצועות דקות ומניחים בצד
- חותכים את הפלפלים לרצועות דקות ומניחים בצד
- פורסים את חזה העוף לרצועות דקות ומתבלים בשמן שומשום ומעט מלח
- במחבת על חום נמוך, מאדים את פרוסות חזה העוף, עד הלבנה של העוף
- מצננים ופורסים את העוף דק מאד
- הכנת הרוטב: בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב לאיחוד
- בקערת ההגשה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומקשטים בנענע
הצעה: אפשר להגיש עם תוספת רוטב בצד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…