שניצל התירס הוא תחליף תעשייתי שמיועד לצמחונים אבל הפעם מתכון ביתי ובריא ||| בסיס של גרגרי תירס יחד עם טופו הם הבסיס למרקם ולשניצל ||| עושר הטעמים יגיע מהבלילה והציפוי שעשירים בתבלינים ||| ארוחה קלה שכולם אוהבים בין אם קרניבורים או טבעונים ואפשר להכין בכל דרך ואמצעי שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- ½1 כוסות גרגרי תירס מבושלים (אפשר גם מהקפאה או מקופסת שימורים)
- 300 גרם טופו
- 4 כפות גדושות קמח שקדים
- מלח
- פִּלְפֵּל
- אבקת שום
לבלילה
- ¼ כוס מים
- 2 כפות של קמח חומוס
שדרוג הבלילה
- ½ כפית חרדל
- ¼ כפית מלח הודי שחור
לציפוי
שלבי הכנה
- בקערת מְעַבֵּד מזון טוחנים את הטופו עם כוס גרגרי תירס
- מוסיפים את קמח השקדים והמלח ומערבבים לקבלת עיסה אחידה
- מוסיפים לעיסה את יתרת גרגרי התירס ומתבלים לפי הטעם בשום, מלח ופלפל
- בקערה נפרדת מערבבים את מצרכי הבלילה עם או בלי החרדל והמלח ההודי השחור שמשדרגים את הבלילה
- בקערה נוספת מערבבים את מצרכי הציפוי לקבלת תערובת יבשה אחידה
- ניצור מעיסת הטופו ותירס צורות של שניצל
- נטבול כל שניצל בקערת הבלילה ואחר כך בקערת הפירורים כך שנקבל שניצל מצופה היטב מכל הצדדים
- נסיים באחת האפשרויות שאוהבים:
- במחבת נטגן 2 דקות כל צד עד הזהבה
- נחמם תנור ל- 160 מעלות ונשמן תבנית בתרסיס שמן. נסדר השניצלים בתבנית המשומנת ונאפה במשך 10-20 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…