מאפים ממולאים בתפוחי עץ הם קלאסיקה בכל מטבח, במיוחד בעונות הסתיו והחורף ||| קינוח שבו הבצק עוטף מילוי מתוק או מתובל של תפוחים רכים ומבושלים ||| מי לא מכיר ואוהב סוגי מאפים ממולאים בתפוחי עץ כמו שטרודל תפוחים שמגיע מהמטבח האוסטרי-גרמני, כרוכיות או פחזניות שמלאות בתפוחים מקורמלים, לפעמים עם תוספת וניל או קרם שקדים, מאפה תפוחים בסגנון צרפתי שנקראים שאסון או פאי ||| הפעם מאפים אישיים מבצק עלים ומילוי תפוחי עץ עשיר בטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 600 גרם בצק עלים מופשר
למלית
- 6 תפוח-עץ גרני סמית' קלופים וחתוכים לקוביות
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 2 כפיות קִנָּמוֹן
- 5 כפות סוכר
- ½ לימון סחוט
- 2 כפיות קמח תירס
- 2 כפיות מים
- 100 גרם אגוזי פקאן או אגוזי מלך
להברשה
- 1 ביצה טרופה
להגשה
שלבי הכנה
- במחבת מבשלים את קוביות תפוחי העץ, חמאה, קינמון וסוכר עד שהתערובת מבעבעת
- מוסיפים את המיץ לימון וממשיכים לבשל את התערובת
- בזמן בישול תפוחי העץ, בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור ומים לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את בלילת הקורנפלור לתערובת תפוחי העץ וממשיכים לבשל עד קבלת תערובת סמיכה
- כשהתפוחי העץ מתרככים (הערה: לא לרכך את תפוחי העץ יותר מידי, כי התפוחים עוברים עוד זמן אפייה)
- מסירים את המחבת מהלהבה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים לאחידות
- מצננים את תערובת תפוחי העץ היטב
- פותחים את הבצק עלים, מחלקים אותו לשני ריבועים שווים
- מחממים תנור ל- 190 מעלות ומרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה
- פורשים דף בצק עלים על התבנית המרופדת בנייר האפייה, ובינתיים חלקו השני של הבצק עלים נשאר במקרר
- מניחים כף מלית על הבצק, וחוזרים על הפעולה במרווחים של 2 אצבעות בין כף אחת לשנייה
- פורשים מעל את ריבוע בצק העלים השני, ובעזרת הידיים מהדקים היטב לסגירת הבצק שבין תלוליות המלית
- עושים בכל כיסון נקב קטן או פסים, על מנת שבזמן האפייה, האדים מהמלית יצאו מהכיסון מבלי שהכיסון יפתח או יתפוצץ
- מברישים את פני הכיסונים בביצה הטרופה
- אופים שמשך 20-25 דקות או עד שהמאפים זהובים ויפים. הערה, יש לשים לב גם תחתית המאפה אפויה גם כן
הגשה
מפזרים מעט אבקת סוכר על המאפים ומגישים לצד כדור גלידה וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…