לחמניות עשירות תודות למגוון הדגנים שמהם עשוי הקמח להכנתן ||| לחמניות עשירות בטעם ובעלות מרקם צוף יותר ומשביע מאד ||| לחמניות שכיף לאכול בציפוי פרג, שומשום או אפילו קֶצַח (קימל שחוֹר) או קִימֶל (כְּרַוְיָה) ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 לחמניות)
- 150 גרם חלב פושר
- 250 גרם מים פושרים
- 200 גרם קמח מלא
- 300 גרם קמח קוסמין מלא
- 10 גרם מלח
- 10 גרם לתת Malt
- 10 גרם שמרים יבשים
לעיטור
אופן הכנה
- בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את המים הפושרים וחלב
- מוסיפים קמח מלא, קמח כוסמין מלא, מלח, לתת לאפייה ושמרים ולשים הכול במשך 5 דקות לקבלת בצק שמרים חלק וקשיח למחצה
- נותנים לבצק לנוח כ-20 דקות
- מחלקים את הבצק לחתיכות של 60 גרם ויוצרים מהן כדורים
- בקערית מערבבים את הפרג והשומשום לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 210 מעלות
- מפזרים מעט מים על כדורי הבצק
- מפזרים תערובת של פרג ושומשום
- אופים כ- 20 דקות עם הרבה אדים. טיפ: הכניסו לתחתית התנור קערית עם מי ברז
- מגישים חם לצד חמאה או שמן זית
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite