חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחמניות שומשום או פרג

לחמניות עשירות תודות למגוון הדגנים שמהם עשוי הקמח להכנתן ||| לחמניות עשירות בטעם ובעלות מרקם צוף יותר ומשביע מאד ||| לחמניות שכיף לאכול בציפוי פרג, שומשום או אפילו קֶצַח (קימל שחוֹר) או קִימֶל (כְּרַוְיָה) ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחמניות שומשום (צילום פנינה קדם)

מצרכים (12 לחמניות)

לעיטור

אופן הכנה

  1. בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את המים הפושרים וחלב
  2. מוסיפים קמח מלא, קמח כוסמין מלא, מלח, לתת לאפייה ושמרים ולשים הכול במשך 5 דקות לקבלת בצק שמרים חלק וקשיח למחצה
  3. נותנים לבצק לנוח כ-20 דקות
  4. מחלקים את הבצק לחתיכות של 60 גרם ויוצרים מהן כדורים
  5. בקערית מערבבים את הפרג והשומשום לקבלת תערובת אחידה
  6. מחממים תנור ל- 210 מעלות
  7. מפזרים מעט מים על כדורי הבצק
  8. מפזרים תערובת של פרג ושומשום
  9. אופים כ- 20 דקות עם הרבה אדים. טיפ: הכניסו לתחתית התנור קערית עם מי ברז
  10. מגישים חם לצד חמאה או שמן זית

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *