מינסטרה די לטוגה הוא מרק מסורתי מהמטבח האיטלקי ||| מנה פשוטה, שורשית ומזינה, הנפוצה בעיקר באזורים כפריים בדרום איטליה ||| מנה נחשבת לדוגמה מצוינת של המטבח האיטלקי העממי, שבו משתמשים במרכיבים עונתיים וזמינים כדי ליצור מנות מלאות טעם ||| אפשר להכין את המרק עם עלי אסקרול Escarole או אנדיב מתולתל במקום חסה ||| המרק מאופיין בטעמים עדינים, כיוון שהחסה אינה דומיננטית מבחינת טעם. לרוב המרק משולב עם מרכיבים כמו שום, בצל, שמן זית ותפוחי אדמה, ולעיתים גם שעועית או אורז, מה שמעשיר את המנה מבחינת מרקם ותזונה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
למרק
- 2 חסה
- 1 בצל
- 1 בצל שאלוט
- 100 גרם בייקון מעושן (צמחונים יכולים לוותר)
- שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור טחון
- 400 מ"ל ציר-ירקות
לקרוטונים
להגשה
- קרם סמיך או גבינה לבנה
- פרמז'ן מגורד
שלבי הֲכָנָה
- הכנת המרק: שוטפים את החסה היטב וחותכים את העלים לרצועות דקות מאוד. מניחים בקערה בצד
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשאלוט ושמים בסיר עם 2 כפות שמן זית
- מוסיפים את הבייקון (לא חובה) ומטגנים 2-4 דקות על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שקיפות הבצלים
- מוסיפים את רצועות החסה לסיר, מקפיצים כדקה תוך ערבוב
- מוסיפים את ציר הירקות, מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול 15 דקות
- הכנת קרוטונים: בזמן שהמרק מתבשל, חותכים את הלחם לקוביות קטנות, ומניחים בצד
- במחבת נון-סטיק מוסיפים את השמן הזית, רוזמרין ושיני שום ומחממים עד השחמת השום. בסיום מוציאים את השום ושופכים את קוביות הלחם לתוך השמן החם
- משחימים את קוביות הלחם, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם זהובים ופריכים
- מסירים מהכיריים ומפזרים את הקרוטונים על צלחת מרופדת בנייר סופג
- ממליחים את הקרוטונים ומניחים בצד
הגשה של הגרסה הכפרית
מחלקים את המרק לצלחות עמוקות. מתבלים אותו בזילוף שמן זית, ומפזרים גבינת פרמז'ן מגורדת ופלפל גרוס ומגישים עם מעט קרוטונים מעל
הגשה של הגרסה הקטיפתית Velouté
בתום בישול המרק, מערבלים וטוחנים עם בלנדר ידני עד לקבלת מרקם קטיפתי חלק. מחלקים את המרק לצלחות עמוקות. מתבלים בזילוף שמן זית, כף שמנת או גבינה לבנה. מפזרים גבינת פרמז'ן מגורדת ופלפל גרוס, מגישים עם קרוטונים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…