חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קסם של סלט חומוס

יש אומרים שהכנת סלט חומוס היא אמנות ואף קסם ||| מתכון זה אולי נראה לא הגיוני עם כמויות המים מהבישול ומה שמוסיפים אח"כ, אבל נסו ולא תתאכזבו ||| לקבלת הקסם צריך סבלנות והכנה שכולל גם קירור וזמן השהייה לפני ואחרי בישול הגרגירים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מנת חומוס וחמוצים (צילום דני בר)

מצרכים (1 ק"ג ממרח)

אופן הכנה

  1. בישול גרגירי החומוס: שוטפים היטב את גרגירי החומוס במים זורמים
  2. משרים את החומוס השטוף בהרבה מים במשך 24 שעות. כל 3-4 שעות מחליפים את המים. הערה: בקיץ חשוב להשרות במקרר כדי להימנע מהתחמצנות הגרגירים בחום
  3. שוטפים את הגרגירים, ומעבירים את גרגרי החומוס הספוגים מים לסיר מלא מים כך שיהיו עוד 5 ס"מ מים מעל פני בגרגרים, ובתוספת כפית אבקת סודה לשתייה
  1. מבשלים 60-90 דקות כשגובה הלהבה מתאים לזה שהמים יבעבעו אבל לא ירתחו (לממהרים, אפשר גם בסיר לחץ). מבשלים עד שגרגרי החומוס ממש רכים ודי מתפרקים, והמים מקבלים גוון עכור
  2. מצננים ומעבירים למקרר עם מי הבישול, למשך כמה שעות עד לקירור מוחלט
  3. במעבד מזון טוחנים את הגרגירים המבושלים והקרים עם מי הבישול שלהם במשך 3 דקות במעבד מזון, עם כפית מלח וכפית מלח לימון, עד קבלת מרקם חלק לחלוטין. אם צריך, עוצרים וגורפים את מחית החומוס מהדפנות בעזרת מרית גומי וממשיכים לערבל.
  4. הערה: בשלב זה המרקם דליל ולא דומה למרקם‏ חומוס משחתי שמוכר היטב.  זה בסדר, כי החומוס ממשיך להתעבות במקרר.
  5. הכנת ממרח החומוס: מוסיפים 1/2 מכמות הטחינה ו-120 מ"ל מים וממשיכים לעבד 2 דקות נוספות לאחידות
  6. מוסיפים את יתרת הטחינה ו־120 מ"ל מים ומעברים עוד 3-4 דקות. טועמים ומתקנים טעמים עם מעט מלח ומלח לימון
  7. מעבירים את סלט החומוס לכלי מתאים עם מכסה מתאים. עוטפים בניילון נצמד על מנת למנוע התייבשות פני החומוס, ומכסים במכסה הכלי
  8. שמים במקרר למשך 6-12 שעות. הערה: בזמן הזה, המרקם מתייצב ונעשה קרמי במיוחד וגם הטעמים משתנים ומתבססים
  9. הגשה: משטחים כף גדולה של חומוס בצלחת הגשה. מזלפים שמן זית, מעט כמון, שום כתוש ופלפל חריף קצוץ
  10. ניתן לשמור בכלי סגור, עד שלושה ימים במקרר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *