יש אומרים שהכנת סלט חומוס היא אמנות ואף קסם ||| מתכון זה אולי נראה לא הגיוני עם כמויות המים מהבישול ומה שמוסיפים אח"כ, אבל נסו ולא תתאכזבו ||| לקבלת הקסם צריך סבלנות והכנה שכולל גם קירור וזמן השהייה לפני ואחרי בישול הגרגירים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (1 ק"ג ממרח)
אופן הכנה
- בישול גרגירי החומוס: שוטפים היטב את גרגירי החומוס במים זורמים
- משרים את החומוס השטוף בהרבה מים במשך 24 שעות. כל 3-4 שעות מחליפים את המים. הערה: בקיץ חשוב להשרות במקרר כדי להימנע מהתחמצנות הגרגירים בחום
- שוטפים את הגרגירים, ומעבירים את גרגרי החומוס הספוגים מים לסיר מלא מים כך שיהיו עוד 5 ס"מ מים מעל פני בגרגרים, ובתוספת כפית אבקת סודה לשתייה
- מבשלים 60-90 דקות כשגובה הלהבה מתאים לזה שהמים יבעבעו אבל לא ירתחו (לממהרים, אפשר גם בסיר לחץ). מבשלים עד שגרגרי החומוס ממש רכים ודי מתפרקים, והמים מקבלים גוון עכור
- מצננים ומעבירים למקרר עם מי הבישול, למשך כמה שעות עד לקירור מוחלט
- במעבד מזון טוחנים את הגרגירים המבושלים והקרים עם מי הבישול שלהם במשך 3 דקות במעבד מזון, עם כפית מלח וכפית מלח לימון, עד קבלת מרקם חלק לחלוטין. אם צריך, עוצרים וגורפים את מחית החומוס מהדפנות בעזרת מרית גומי וממשיכים לערבל.
- הערה: בשלב זה המרקם דליל ולא דומה למרקם חומוס משחתי שמוכר היטב. זה בסדר, כי החומוס ממשיך להתעבות במקרר.
- הכנת ממרח החומוס: מוסיפים 1/2 מכמות הטחינה ו-120 מ"ל מים וממשיכים לעבד 2 דקות נוספות לאחידות
- מוסיפים את יתרת הטחינה ו־120 מ"ל מים ומעברים עוד 3-4 דקות. טועמים ומתקנים טעמים עם מעט מלח ומלח לימון
- מעבירים את סלט החומוס לכלי מתאים עם מכסה מתאים. עוטפים בניילון נצמד על מנת למנוע התייבשות פני החומוס, ומכסים במכסה הכלי
- שמים במקרר למשך 6-12 שעות. הערה: בזמן הזה, המרקם מתייצב ונעשה קרמי במיוחד וגם הטעמים משתנים ומתבססים
- הגשה: משטחים כף גדולה של חומוס בצלחת הגשה. מזלפים שמן זית, מעט כמון, שום כתוש ופלפל חריף קצוץ
- ניתן לשמור בכלי סגור, עד שלושה ימים במקרר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite