מנה שמשלבת דג אהוב במחוזותינו עם טעמים מהמטבח המקסיקאני ||| שילוב של כיסונים ממרכז אמריקה בכלל ומקסיקו בפרט שמוכרים בשם טמלה ועשויים מעלי בננה ||| רוטב מולה מקסיקני מעשיר והעצים את טעמי המנה ומשאיר מקום לדג לבוא לידי ביטוי ||| מנה קצת מורכבת אבל שווה את המאמץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 מנות)
לרוטב מוֹלֶה Moleמקסיקני
- 150 גרם גרעינים לבנים (זרעי דלעת)
- 1 כפית כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 50 גרם פִּלְפֵּל צ'ילי
- 1 כפית קִנָּמוֹן
- 1 כפית גרגירי פִּלְפֵּל שחור
- 1 עגבנייה ירוקה
- 30 גרם ציר עוף
- 150 גרם בצל
- 3 שיני שום
- 70 גרם שמן קוקוס
- 1 כפית מלח
- 3-5 עלי דפנה
טָמָלֶה תפוח-אדמה Tamales de papas
- 350 גרם אבקת פירה תפוח-אדמה
- 350 גרם קמח תירס מבושל מראש
- 600 גרם גרגרי תירס או קלחי תירס
- 250 גרם רסק עגבניות
- 80 גרם שמן קוקוס
- 40 גרם אבקת תיבול דבש בטעם עוף
- 1 ליטר מים
- 10 חתיכות עלי בננה
- 10 פיסות חוט קצבים באורך 50 ס"מ כל אחת
למנה
- 1.5 ק"ג פילה דג לברק
- 800 גרם רוטב מולה מקסיקני
- 5 גרם טמלה תפוח-אדמה
- 50 גרם גרעינים לבנים (זרעי דלעת)
לקישוט
- פרחים למאכל לפי הצורך
- נבטי סלק לפי הצורך
שלבי הכנה
- הכנת המולה הירוקה: שוטפים את כל המצרכים הטריים ומקלפים את שיני השום וקוצצים את הבצלים
- במחבת או סיר רחב יבש מוסיפים את העגבנייה ירוקה, שום, בצל ופלפל על להבה גבוהה חורכים את הכל ומניחים בצד
- לאותה מחבת, מוסיפים זרעי דלעת, פלפל שחור, קינמון, עלה דפנה וציפורן צולים את התבלינים עד שהם משחררים את הארומה שלהם
- מכניסים את כל המרכיבים הצלויים לבְּלֶנְדֶּר
- מוסיפים ציר עוף וכוסברה ומרסקים ומערבבים את הכול לקבלת תערובת גסה בלבד
- בסיר קטן מחממים את שמן הקוקוס
- מוסיפים את התערובת מהבלנדר ומבשלים במשך 5 דקות. מניחים בצד
- הכנת הטמלה תפוחי אדמה: שוטפים את כל המצרכים הטריים
- בסיר קטן, מרתיחים את ציר העוף עם מים
- מוסיפים לסיר את קמח התירס ואבקת פירה ומערבבים עד שנוצר בצק רך ומניחים בצד
- במחבת עם כף שמן קוקוס, מטגנים קלות את גרגירי התירס
- מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עד שהתירס רך
- הכנת עלי הבננה: חורכים את עלי הבננה על להבה גלויה למשך כמה שניות עד שהם מתרככים ומבריקים
- לוקחים חתיכת בצק ויוצרים ממנה חצי כדור
- ממלאים את כדור הבצק בתערובת התירס כמו קובה
- אוטמים את הבצק ומניחים על עלי הבננה הצרובים
- עוטפים את הטמלה בעלי הבננה לריבועים וסוגרים בחוט המיועד לבישול
- מרתיחים סיר עם מים ומכניסים לסיר את הטמלה למים הרותחים למשך 35 דקות. מניחים בצד
- הכנת דג הלברק: מתבלים את הלברק במלח ופלפל
- צורבים את נתחי הפילה בשני הצדדים
- מחממים תנור ל- 140 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- מסדרים את נתחי הדג הצרובים בתבנית המרופדת ואופים במשך 5 דקות
- מצלחתים: מורחים מנת רוטב מולה על צלחות הגשה
- מניחים פילה דג על רוטב המולה שבצלחת
- חותכים את הטמלה אלכסונית ומניחים לצד הדג
- מקשטים בנבטים ובפרחים
- זורים על הכול מעט זרעי דלעת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen provecho
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…