חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פילה לברק ברוטב מולה וטמלה תפוחי אדמה

מנה שמשלבת דג אהוב במחוזותינו עם טעמים מהמטבח המקסיקאני ||| שילוב של כיסונים ממרכז אמריקה בכלל ומקסיקו בפרט שמוכרים בשם טמלה ועשויים מעלי בננה ||| רוטב מולה מקסיקני מעשיר והעצים את טעמי המנה ומשאיר מקום לדג לבוא לידי ביטוי ||| מנה קצת מורכבת אבל שווה את המאמץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פילה לברק Sea Bass (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (10 מנות)

לרוטב מוֹלֶה  Moleמקסיקני

טָמָלֶה תפוח-אדמה Tamales de papas

למנה

לקישוט

  • פרחים למאכל לפי הצורך
  • נבטי סלק לפי הצורך

שלבי הכנה

  1. הכנת המולה הירוקה: שוטפים את כל המצרכים הטריים ומקלפים את שיני השום וקוצצים את הבצלים
  2. במחבת או סיר רחב יבש מוסיפים את העגבנייה ירוקה, שום, בצל ופלפל על להבה גבוהה חורכים את הכל ומניחים בצד
  3. לאותה מחבת, מוסיפים זרעי דלעת, פלפל שחור, קינמון, עלה דפנה וציפורן צולים את התבלינים עד שהם משחררים את הארומה שלהם
  4. מכניסים את כל המרכיבים הצלויים לבְּלֶנְדֶּר
  5. מוסיפים ציר עוף וכוסברה ומרסקים ומערבבים את הכול לקבלת תערובת גסה בלבד
  6. בסיר קטן מחממים את שמן הקוקוס
  7. מוסיפים את התערובת מהבלנדר ומבשלים במשך 5 דקות. מניחים בצד
  8. הכנת הטמלה תפוחי אדמה: שוטפים את כל המצרכים הטריים
  9. בסיר קטן, מרתיחים את ציר העוף עם מים
  10. מוסיפים לסיר את קמח התירס ואבקת פירה ומערבבים עד שנוצר בצק רך ומניחים בצד
  11. במחבת עם כף שמן קוקוס, מטגנים קלות את גרגירי התירס
  12. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עד שהתירס רך
  13. הכנת עלי הבננה: חורכים את עלי הבננה על להבה גלויה למשך כמה שניות עד שהם מתרככים ומבריקים
  14. לוקחים חתיכת בצק ויוצרים ממנה חצי כדור
  15. ממלאים את כדור הבצק בתערובת התירס כמו קובה
  16. אוטמים את הבצק ומניחים על עלי הבננה הצרובים
  17. עוטפים את הטמלה בעלי הבננה לריבועים וסוגרים בחוט המיועד לבישול
  18. מרתיחים סיר עם מים ומכניסים לסיר את הטמלה למים הרותחים למשך 35 דקות. מניחים בצד
  19. הכנת דג הלברק: מתבלים את הלברק במלח ופלפל
  20. צורבים את נתחי הפילה בשני הצדדים
  21. מחממים תנור ל- 140 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  22. מסדרים את נתחי הדג הצרובים בתבנית המרופדת ואופים במשך 5 דקות
  23. מצלחתים: מורחים מנת רוטב מולה על צלחות הגשה
  24. מניחים פילה דג על רוטב המולה שבצלחת
  25. חותכים את הטמלה אלכסונית ומניחים לצד הדג
  26. מקשטים בנבטים ובפרחים
  27. זורים על הכול מעט זרעי דלעת

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen provecho 

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *