מנה קלאסית, קלה להכנה ומלאת טעמים ||| השילוב בין הדג לירקות מאפשר יצירת מנה מאוזנת, שבה הירקות סופגים את המיצים והארומות של הדג בזמן הבישול, והתוצאה היא מרקם עשיר ונימוח ||| סוג הדג יכול להשתנות – מדגים לבנים עדינים כמו לברק או מוסר, ועד דגים בשרניים יותר כמו סלמון ||| הירקות יכולים לכלול שילוב של פלפלים, עגבניות, קישואים, בצל ושומר, שנותנים מתיקות טבעית, או ירקות שורש כמו גזר וסלרי (כַּרְפַּס) למרקם עמוק יותר ||| מנה שמתאימה לכל ימות השנה – קלילה ורעננה בקיץ, או עמוקה ומנחמת בחורף, תלוי בבחירת הירקות והתיבול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8-6 מנות)
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס שמן קנולה
- 10 שיני שום
- 400 גרם עגבניות מרוסקות וקצוצות
- 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לפרוסות
- 2 פִּלְפֵּל אדום (גמבה) חתוכה לרצועות או קוביות
- 2 פִּלְפֵּל אדום יבש, חריף או מתוק
- 1 כף גדושה פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) חריפה
- ½ כפית כורכום
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- 6-4 פילה דג אמנון או דניס, או ברמונדי טרי, מפולט (בלי עצמות)
- 300 גרם גרגרי חומוס משימורים (או קפואים) מסוננים
- ½ צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 3 כוסות מים רותחים
להגשה
- 2 כפות כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
שלבי הכנה
- בסיר רחב עם שמן קנולה מטגנים את השום ועגבניות מרוסקות
- מערבבים הכול ומוסיפים את פרוסות העגבניות, רצועות הגמבה והפלפל יבש מערבבים בעדינות ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות
- מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-25 דקות, עם מכסה סגור
- מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם
- מסירים מהלהבה, מסדרים את נתחי הפילה דג בתבנית אפייה ויוצקים על נתחי הדגים שבתבנית, את הרוטב החם המוכן. טיפ: מומלץ לנענע מעט את התבנית כך שהרוטב יצפה את כל נתחי הדגים בשכבה אחידה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מניחים על פני התבנית נייר אפייה וסוגרים מעל עם רדיד אלומיניום
- מכניסים לתנור ואופים במשך 35-30 דקות
- מוציאים את התבנית מהתנור, מנענעים את התבנית כך שהרוטב יצפה יפה את נתחי הדגים
- מפזרים הכוסברה מעל ומגישים חם לצד תוספות לפי בחירתכם.
שדרוגים: אפשר להוסיף או להחליף את הירקות בפרוסות גזר, תפוח-אדמה, קישואים, בצל ואפילו לשלב עגבניות שרי בצבעים שונים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…