חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: דגים עם רוטב ירקות עשיר

מנה קלאסית, קלה להכנה ומלאת טעמים ||| השילוב בין הדג לירקות מאפשר יצירת מנה מאוזנת, שבה הירקות סופגים את המיצים והארומות של הדג בזמן הבישול, והתוצאה היא מרקם עשיר ונימוח ||| סוג הדג יכול להשתנות – מדגים לבנים עדינים כמו לברק או מוסר, ועד דגים בשרניים יותר כמו סלמון ||| הירקות יכולים לכלול שילוב של פלפלים, עגבניות, קישואים, בצל ושומר, שנותנים מתיקות טבעית, או ירקות שורש כמו גזר וסלרי (כַּרְפַּס) למרקם עמוק יותר ||| מנה שמתאימה לכל ימות השנה – קלילה ורעננה בקיץ, או עמוקה ומנחמת בחורף, תלוי בבחירת הירקות והתיבול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

נתחי דג ברמונדי עם רוטב וירקות (צילום דני בר)

מצרכים (8-6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה 

  1. בסיר רחב עם שמן קנולה מטגנים את השום ועגבניות מרוסקות
  2. מערבבים הכול ומוסיפים את פרוסות העגבניות, רצועות הגמבה והפלפל יבש מערבבים בעדינות ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות
  3. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-25 דקות, עם מכסה סגור
  4. מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם
  5. מסירים מהלהבה, מסדרים את נתחי הפילה דג בתבנית אפייה ויוצקים על נתחי הדגים שבתבנית, את הרוטב החם המוכן. טיפ: מומלץ לנענע מעט את התבנית כך שהרוטב יצפה את כל נתחי הדגים בשכבה אחידה
  6. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  7. מניחים על פני התבנית נייר אפייה וסוגרים מעל עם רדיד אלומיניום
  8. מכניסים לתנור ואופים במשך 35-30 דקות
  9. מוציאים את התבנית מהתנור, מנענעים את התבנית כך שהרוטב יצפה יפה את נתחי הדגים
  10. מפזרים הכוסברה מעל ומגישים חם לצד תוספות לפי בחירתכם.

שדרוגים: אפשר להוסיף או להחליף את הירקות בפרוסות גזר, תפוח-אדמה, קישואים, בצל ואפילו לשלב עגבניות שרי בצבעים שונים.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *