אין דבר שמתאר בית ומשפחה יותר מאוכל וכל אחד מהישראלים הנמצאים בשבי חמאס הוא עולם שלם, עם משפחה וחברים שמחכים להם עם חוויות וחלומות, והעוגייה שהם הכי אוהבים ||| הצטרפו לפרויקט טעם של בית Tastes Like Home ושלבו את הסיפורים והעוגיות האהובות עליהם ביחד עם התפילה לשובם במהרה במשלוחי המנות שלכם ||| הפיצו את מי שהם בצורה הכי אישית שיש ועזרו למשפחות במאבק למען החזרת נמרוד כהן ||| כל המתכונים והסיפורים נמצאים באתר טעם של בית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 200 גרם חמאה רכה
- 350 גרם קמח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 200 גרם סוכר חום
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים L
- 1 כפית תמצית וניל
- 300 גרם שוֹקוֹלד מריר קצוץ גס
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החמאה והסוכרים עד לקבלת קרם חמאה חלק
- בקערה נפרדת טורפים בעזרת מזלג את הביצים יחד עם תמצית וניל
- מוסיפים את בלילת הביצים בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי ערבוב עד שתערובת הביצים נטמעת התערובת והקרם נראה אחיד
- מוסיפים את יתרת המצרכים היבשים בבת אחת – הקמח, סודה לשתייה, מלח ושוקולד קצוץ ומערבלים עד שהקמח נטבע בתערובת. ברגע שהקמח נטמע, יש להפסיק את פעולת המיקסר
- מחממים תנור ל- 185 מעלות.
- מרפדים ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- לוקחים מהתערובת כף גדושה (אפשר להשתמש בכף גלידה אם רוצים עוגיות גדולות) ומניחים מעין גבעות עגולות בתבנית המרופדת, במרווח של 4 ס"מ לפחות בין עוגייה לעוגייה כדי למנוע התחברות ביניהן במהלך האפייה
- אופים במשך 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות
- מצננים בטמפרטורת החדר בעודן בתבנית
- מאחסנים בקופסה אטומה
המתכון באדיבות המשפחה בקישור…
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…