חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון עם טעם של בית: שבלולי קינמון של שלומי זיו

אין דבר שמתאר בית ומשפחה יותר מאוכל וכל אחד מהישראלים הנמצאים בשבי חמאס הוא עולם שלם, עם משפחה וחברים שמחכים להם עם חוויות וחלומות, והעוגייה שהם הכי אוהבים ||| הצטרפו לפרויקט טעם של בית Tastes Like Home ושלבו את הסיפורים והעוגיות האהובות עליהם ביחד עם התפילה לשובם במהרה במשלוחי המנות שלכם ||| הפיצו את מי שהם בצורה הכי אישית שיש ועזרו למשפחות במאבק למען החזרת שלומי זיו ||| כל המתכונים והסיפורים נמצאים באתר טעם של בית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שושני קינמון Kanelbulle (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (12-15 שבלולים)

לבצק

למלית קינמון ופקאן

להברשה

לזיגוג מייפל

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה מערבבים כ-10 דקות את הקמח, סוכר, מלח, שמרים, חמאה, שמנת, וניל וביצים, עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק
  2. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי בערך). טיפ: אפשר להתפיח את הבצק גם לילה שלם במקרר
  3. הכנת המלית: בקערה טורפים את החמאה הרכה עם מטרפה ידנית עד שהיא מתרככת קלות ואז מוסיפים את הסוכר וקינמון ומעבדים הכול יחד לקבלת תערובת אחידה
  4. מרדדים את הבצק התפוח לעלה בעובי של כ-1/2 ס”מ
  5. מורחים את המלית על פני יריעת הבצק בשכבה אחידה. טיפ: מומלץ להיעזר בקלף או מרית למריחה זריזה ונוחה
  6. מפזרים מעל את שברי הפקאן
  7. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה וחותכים את הרולדה לקבלת 12-15 חלקים שווים
  8. מעבירים את המאפים לתבנית משומנת קלות. טיפ: אפשר להשתמש בתבנית שקעים
  9. מתפיחים את המאפים במשך כשעה או עד שהם כמעט מכפילים את נפחם
  10. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  11. מברישים את המאפים בביצה טרופה
  12. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהשבלולים זהובים וריחניים
  13. הכנת הזיגוג: בסיר קטן שמים יחד סוכר, מייפל ומים ומביאים לרתיחה
  14. מברישים את המאפים המוכנים ברגע שהם יוצאים מן התנור, בשכבת זיגוג
  15. מצננים כ-15 דקות בטמפרטורת החדר ומגישים חם, לצד כדור גלידה

המתכון באדיבות המשפחה בקישור…

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *