חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט עדשים ופלפלים שרופים

דרך מצוינת ליהנות מקטניות גם בקיץ ולחגוג את הטעמים הים תיכוניים ||| שילוב מענג של טעמים ומרקמים, שיוצר מנה מזינה ומשביעה ||| שילוב של הטעם האדמתי של העדשים עם מתיקות מעושנת של פלפלים שרופים, וניתן להוסיף לו מרכיבים נוספים ליצירת טעמים מגוונים ||| הסלט מורכב מעדשים מבושלות, פלפלים אדומים או צהובים שרופים וקלופים, וניתן להוסיף לו ירקות טריים כמו בצל סגול, עגבניות או מלפפונים. תיבול הסלט כולל לרוב שמן זית, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה ||| סלט שמתאים כמנה ראשונה, תוספת או ארוחה קלה, וניתן להגיש אותו חם או קר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מג'דרה עדשים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

לרוטב

שדרוג

שלבי הכנה

  1. הכנת הפלפלים: קולים את הפלפלים בגריל פחמים, או גריל של תנור או על להבה גלויה בכיריים, עד שהקליפה נחרכת מעט וניתקת מהפלפל
  2. שמים את הפלפלים הקלויים בשקית ניילון ומניחים להם להתקרר. הערה: האדים שבשקית יסייע לקילוף
  3. חותכים את הפלפלים לרצועות ברוחב 2 ס"מ ושומרים להמשך
  4. הכנת העדשים: מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את העדשים קלות, לשמירה על צורתן
  5. מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד כ-3 ס"מ, ומבשלים 25-20 דקות עד שהעדשים יתרככו, אבל עדיין ישמרו על צורתן
  6. מסננים את העדשים ומניחים בקערה להתקרר
  7. הכנת הרוטב: בצנצנת סגורה מערבבים את כל מצרכי הרוטב, תוך כדי ניעור
  8. טועמים ומאזנים את התיבול
  9. הרכבת הסלט: כשעה לפני ההגשה מערבבים בקערת ערבוב את העדשים עם הפלפלים והרוטב, מתבלים במלח ובפלפל
  10. סמוך להגשה מוסיפים את עלי הארוגולה, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה

שדרוג: מוסיפים גבינת פטה מפוררת מעל הסלט

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *