מרק מנחם ומחמם מהמטבח ההודי ||| תערובת נעימה של טעמים מתוקים ומלוחים שעשירה עוד יותר עם גהי הודי המוזן בעשב ותבלינים ||| דלורית קרמית משתלבת יפה עם המתיקות הטבעית של תפוחי עץ, בעוד שהגי מוסיף חלקות חמאתית ||| מרק מאוזן לחלוטין שהוא גם מזין וגם מנחם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (4 מנות)
- 3 כפות גאי הודי
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
- 1 דלורית או 2 בטטה בינונית חתוכים לקוביות
- 4 גזר חתוכים לקוביות
- 2-3 תפוח-עץ חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום
- 6 כוסות ציר-ירקות
- 2 כפיות זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד טרי
- 1 כפית כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טחונה
- ½ כפית כורכום טחון
- ¼ כפית פִּלְפֵּל קאיין טחון
- ½ כפית גאראם מאסאלה טחון
שלבי הכנה
- בסיר מרק גדול ממיסים את הגהי על להבה בינונית
- מוסיפים את הירקות, חצי מתפוחי העץ והשום מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה
- מוסיפים את ציר הירקות כך שכמעט יכסה את הירקות בסיר
- מבשלים במשך 20 דקות או עד שהירקות רכים
- עם מְעַרְבֵּל (מיקסר) או בְּלֶנְדֶּר יד טוחנים את תכולת הסיר עד לקבלת מרקם חלק
- מחזירים לסיר המרק, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ הנותרים ומבשלים עוד 5-7 דקות עד שהתפוחים רכים מעט
- טועמים ומתקנים תיבול עם מלח
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון अपने भोजन का आनंद लें
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…