חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מטר פטריות טבעוני וללא גלוטן Khumb matar मशरूम मटर मसाला

מטר פטריות צמחוני וללא גלוטן הוא קארי הודי מסורתי העשוי מפטריות ואפונה ||| במטבח ההודי מאמינים שמה שנקרא קארי הוא למעשה גרסה של מסאלה गरम मसाला – תערובת של תבלינים ועשבי תיבול שיכולה להיות מורכבת משלושים מרכיבים שונים ||| מסאלה הוא אפוא מונח כללי ששימש במקור במטבח ההודי לתיאור תערובת של מספר עשבי תיבול, תבלינים וטעמים מיוחדים שנוספו להכנת המנות ||| במתכון שלנו יש שלל מצרכים שמעשירים את הטעמים והמרקם כולל גאראם מסאלה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מטר פטריות הודי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה משרים את אגוזי הקשיו למשך 20 דקות במים פושרים, ומסננים אותם
  2. בבְּלֶנְדֶּר מרסקים יחד את העגבניות והקשיו עד קבלת רסק אחיד
  3. במחבת עמוקה על להבה בינונית מחממים את הגהי (או שמן)
  4. מוסיפים את זרעי הכמון ומאדים כמה שניות מבלי לשרוף אותם
  5. מוסיפים את הבצל ופלפל צ'ילי, ומאדים תוך כדי ערבוב תכוף עד שהבצל מזהיב
  6. מוסיפים את משחות הג'ינג'ר והשום ומקפיצים במשך 2 דקות תוך ערבוב תכוף
  7. מוסיפים את רסק העגבניות-קשיו, מערבבים ומאדים 5 דקות תוך ערבוב תכוף
  8. מוסיפים את הגראם מסאלה ואבקת הצ'ילי האדום (או פתיתי צ'ילי), מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד גבוהה, במשך 5 דקות תוך ערבוב מתמיד
  9. לאחר מכן מוסיפים את האפונה והפטריות, ואז את הכורכום
  10. מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית, תוך ערבוב תכוף
  11. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד בינונית במשך 10 דקות, תוך ערבוב תכוף
  12. לבסוף מוסיפים את החילבה ואת מיץ הלימון, ממליחים ומערבבים היטב
  13. מקשטים בכוסברה טרייה קצוצה ומגישים חם לצד אורז ו/או צ'פאטי או נאן

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  अपने भोजन का आनंद लें הודית

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *