רוגלך ללא גלוטן שעשויים מבצק עתיר שומן הודות לחמאה וגבינת השמנת, מה שמביא לבצק רך מאוד ומתקלף שקשה להשיג באפייה ללא גלוטן ||| הוספת יותר מדי קמח עלולה לגרום לרוגלך קשה יותר, במיוחד כשמשתמשים בחלופת קמח ||| גם לנמנעים מגלוטן מגיע את המאפה המתוק בגרסאות שונות של מילוי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (32 רוגלך)
- 2 כוסות תערובת קמח ללא גלוטן 1:1
- ½ כפית מלח
- 1 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 220 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
למילוי
- 1 כוס אגוזי מלך
- ½ כוס צימוקים
- ½ כוס סוכר חום כהה
- 1 כף קִנָּמוֹן
לציפוי
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח והמלח לאיחוד
- חותכים את החמאה וגבינת השמנת לקוביות ומוסיפים למעבד עם תערובת הקמח
- מערבבים עד שהבצק מתאחד. הערה: לא להגזים בתהליך
- מחלקים את הבצק לשניים ומניחים כל חצי על פיסת ניילון
- מעצבים ומשטחים כל חצי ממסת הבצק, לקבלת דיסק
- עוטפים בניילון ומצננים 2-4 שעות במקרר
- בזמן שהבצק מתקרר קוצצים דק את אגוזי המלך במעבד המזון ומעבירים לקערה
- טיפ: אפשר לקצוץ את הצימוקים אם רוצים או להשאיר אותם שלמים
- מוסיפים לקערה עם אגוזי המלך ומערבבים לאיחוד
- בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר החום עם 1 כף קינמון
- מרדדים כל דיסק בצק בין יריעות נייר אפייה, ויוצרים עיגול בקוטר של כ-30 ס"מ ועובי 3-4 מ"מ
- בזמן העבודה, הפכו את הבצק מדי פעם והסירו את נייר האפייה כדי למנוע הידבקות. אם צריך, אפשר לפזר מעט קמח על הבצק, אבל השתדלו לא להשתמש יותר מדי בשביל לקבל רוגלך רך ביותר
- עובדים עם עיגול אחד בכל פעם. מסירים את הגיליון העליון של נייר אפייה ומפזרים על הבצק מחצית מתערובת הסוכר חום-קינמון, ואחריה מחצית מתערובת האגוזים/צימוקים
- בעזרת חותכן פיצה או סכין חדה חותכים 16 משולשים
- החל מהקצה החיצוני של כל משולש, מגלגלים כלפי מעלה לכיוון המרכז
- מניחים את הרוגלך, עם הקצה תחוב כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- חזרו על הפעולה עם 15 המשולשים הנותרים, ואז עשו את אותו הדבר עם שאר הבצק
- טורפים את הביצה עד לקבלת תערובת אחידה ומברישים את החלק העליון של כל רוגלך
- מערבבים את הסוכר עם 1/2 כפית קינמון ומפזרים מעל החלק העליון
- מצננים לפחות שעה אחת במקרר
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים את הרוגלך 15-25 דקות, עד להזהבה. טיפ: התחל לבדוק ב-15 דקות
- מעבירים את הרוגלך לרשת לצינון מלא
- הערה: ניתן לשמור את הרוגלך בטמפרטורת החדר בכלי אטום למשך 4-5 ימים, או במקפיא עד חודש
- שדרוגים וגרסאות נוספות: אפשר למלא את הרוגלך (במקום קינמון וסוכר) עם תערובת של 1 כוס נוטלה מעורב עם קרם לימון או כל תערובת של פירות יבשים ואגוזים במקום הצימוקים והאגוזי מלך – קוצצים פירות יבשים גדולים יותר כמו מִשְׁמֵשׁ או שזיפים מיובשים. אפשרות נוספת היא להחליף את הצימוקים ב- 1/2 כוס שוֹקוֹלד צ'יפס או אפשר להחליף את הצימוקים ואגוזי המלך ב-1 כוס שוקולד צ'יפס (אבל שמרו את תערובת הסוכר החום/קינמון)
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…
2 Responses
הי
למה הכוונה כוס חמאה? כמה גרם חמאה זה?
תודה
היי
המתכון הוא לפי מידת כוסות (יש מתכונים שנערכים עם משקל ויש עם כוס).
בכל מקרה לשאלתך, כוס חמאה = 240 גרם חמאה
בתיאבון