ההבדל בית מנת חומוס רגיל למסבחה או משאוושה הוא בדרך הטחינה ורמת הטחינה ||| ההבדל הוא בדרגת הבישול והרכות של גרגרי החומוס וגם בדרך הטחינה ||| המסבחה היא ארוחת בוקר חמה במזרח התיכון והיא צורה עדינה יותר של מנת חומוס ||| לרוב מסבחה תהיה פחות מתובלת אבל מי שאוהב אותה חריפה יכול לגוון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לחומוס
- 4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
- 1/2 כוס ממי הבישול של גרגרי החומוס
- 1/2 כוס טחינה גולמית (אפשר ומומלץ קצת יותר עד 2/3 כוס)
- 1 כפית מלח
לרוטב
- 1 שן שום כתוש
אופן הכנה
- משרים את גרגרי החומוס לילה
- מבשלים את גרגרי החומוס עד התרככות
- מסננים מהמים ושומרים את כוס מי בישול החומוס בצד
- במיקסר טוחנים את גרגרי החומוס ומוסיפים את מי בישול החומוס ששמרנו, טחינה ומלח ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה ובעלת מרקם גבשושי. הערה: ניתן ומומלץ להוסיף מי בישול וטחינה לפי הצורך לקבלת המרקם הרצוי
- הכנת הרוטב: בקערית מערבבים את שמן הזית, מיץ לימון, פלפלים קצוצים, שום וכמון לקבלת בלילה אחידה
הגשה
מעבירים חומוס לצלחת, מפזרים מעל את רוטב הפלפלים החריפים, מפזרים מעל מעט כמון טחון ופטרוזיליה קצוצה ומגישים חם לצד פיתה טרייה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite