חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חריימה מרוקאית טבעונית حرايمي نباتي

חְרַיְימֶה حرايمي קלאסית מוכרת ואהובה על כל שולחן שבת או חג במטבח היהודי של צפון אפריקה וגם בישראל ||| גם לטבעונים וצמחונים מותר ליהנות מהמנה העשירה בטעמים ותבלינים ובלי הדגים ||| מחליפים את הדג בטופו ומקבלים גם מענה עשירה ובריאה וגם את שלל טעמי החריימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חריימה מרוקאית טבעונית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לרוטב

שדרוג הרוטב

לטופו

שדרוג לטופו

שלבי הכנה

  1. מחממים סיר סוטאז' עם ¼ כוס שמן זית
  2. פורסים את העגבנייה ופלפל הגמבה, ומוסיפים אותן לסיר
  3. מוסיפים גם את החומוס והשום ומערבבים
  4. מוסיפים את תבליני הרוטב ומערבבים
  5. מוסיפים חופן כוסברה, מערבבים ומבשלים מעט את התערובת עד שהשמן מקבל צבע אדום
  6. מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על להבה בינונית
  7. בינתיים חותכים את הטופו לרצועות בעובי 3-5 מ"מ או קוביות בגודל זה
  8. בקערה מערבבים את תבליני הטופו עם 2 כפות שמן זית
  9. קוצצים חופן כוסברה ודף האצות דק-דק, ומוסיפים לקערית
  10. טובלים את רצועות הטופו בקערת הרוטב
  11. מוסיפים את תוכן הקערה לסיר ומבשלים 10 דקות
  12. מכבים את הלהבה ומפזרים על התבשיל חופן עלי כוסברה קצוצה

הגשה

מחלקים את התבשיל לצלחות הגשה, לצד אורז או תפוח-אדמה, ומקשטים בכוסברה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *