חְרַיְימֶה حرايمي קלאסית מוכרת ואהובה על כל שולחן שבת או חג במטבח היהודי של צפון אפריקה וגם בישראל ||| גם לטבעונים וצמחונים מותר ליהנות מהמנה העשירה בטעמים ותבלינים ובלי הדגים ||| מחליפים את הדג בטופו ומקבלים גם מענה עשירה ובריאה וגם את שלל טעמי החריימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- שמן זית
- 300 גרם טופו
- 1 עגבנייה בשלה
- 1 פִּלְפֵּל אדום
- 1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים (או מקופסת שימורים, או מהקפאה)
- 1 פִּלְפֵּל חריף (אם אוהבים)
- 4-6 שיני שום קלופות
- 1 צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1 דף אצות נורי לסושי
לרוטב
- ½ כף כורכום
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1 כף מלח
שדרוג הרוטב
- 1 כף כַּמּוֹן
- ½ כף חוויאג'
- 1 כף פִּלְפֵּל צ'ומה
לטופו
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- 1 כפית כורכום
- קורט מלח
- פִּלְפֵּל
שדרוג לטופו
- קורט כַּמּוֹן
- קורט חוויאג'
שלבי הכנה
- מחממים סיר סוטאז' עם ¼ כוס שמן זית
- פורסים את העגבנייה ופלפל הגמבה, ומוסיפים אותן לסיר
- מוסיפים גם את החומוס והשום ומערבבים
- מוסיפים את תבליני הרוטב ומערבבים
- מוסיפים חופן כוסברה, מערבבים ומבשלים מעט את התערובת עד שהשמן מקבל צבע אדום
- מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על להבה בינונית
- בינתיים חותכים את הטופו לרצועות בעובי 3-5 מ"מ או קוביות בגודל זה
- בקערה מערבבים את תבליני הטופו עם 2 כפות שמן זית
- קוצצים חופן כוסברה ודף האצות דק-דק, ומוסיפים לקערית
- טובלים את רצועות הטופו בקערת הרוטב
- מוסיפים את תוכן הקערה לסיר ומבשלים 10 דקות
- מכבים את הלהבה ומפזרים על התבשיל חופן עלי כוסברה קצוצה
הגשה
מחלקים את התבשיל לצלחות הגשה, לצד אורז או תפוח-אדמה, ומקשטים בכוסברה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…