לחשו لخشو הוא מאכל מסורתי מהמטבח המרוקאי, המזכיר שילוב בין קוסקוס לפסטה דקה ||| ישנם אזורים במרוקו שבהם "לחשו" הוא למעשה אטריות דקות בעבודת יד, שמתבשלים במרק או עם חמאה וקִנָּמוֹן כמנה מתוקה ||| יש המחשיבים את מרק הלחשו לתרופת החורף של מרוקו – המקבילה של מרק העוף הפולני, שנחשב למרפא חורפי ידוע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 7 שיני שום כתושות
- ¼ כפית שמן זית
- ¾ כפית כורכום
- 1 כף מלח
- ½ כפית פִּלְפֵּל לבן
- ½ צרור עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1 כוס ציר-ירקות
- 10 כוסות מים
- 1 כוס סולת
שלבי הכנה
- בסיר בינוני מחממים את השמן
- מוסיפים את השום, כורכום, מלח ופלפל שחור ומטגנים 5 דקות
- מוסיפים לסיר מים ועלי כוסברה ומביאים לרתיחה
- מוסיפים אבקת מרק ומבשלים יחד במשך 30 דקות
- מוסיפים את הסולת, מערבבים ומבשלים הכול יחד 20 דקות כשמערבבים כל כמה דקות
- טועמים ומתקנים תיבול ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…