שילוב של גבינה עם פרג הוא שילוב מאד אירופאי ובעיקר מהמטבח הגרמני ואוסטרי ||| מתכון חגיגי שיכול לקבל שדרוג עם אגסי יין אדום או עם תות שדה ||| בצק לביבות שלעיתים נקרא Syrniki שיעיף לכם את הגג ||| שתי גרסאות לאותה חוויה של טעמים וצבע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 3 ביצים XL מופרדות
- 6 כפות סוכר
- מעט סוכר וניל
- קורט מלח
- 250 מ"ל חלב
- 4 כפות קמח
- 2 כפות פרג טחון
לשימון
- חמאה
לרוטב אגסים ביין אדום
- 4 אגסים
- 1/2 ליטר מים
- 4 כפות סוכר חום
- 1 לימון – המיץ בלבד
- 1 מקל קינמון
- 1/2 יין אדום (או אדום מיץ ענבים)
- לממהרים: תות שדה
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים היטב את הגבינה, חלמוני ביצים, סוכר, סוכר וניל, מלח וחלב לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח והפרג
- בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים לקבלת קצפת במרקם שלג
- מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה
- משמנים תבנית אפייה בחמאה
- יוצרים לביבות עבות מהבצק (הם ישתטחו בתנור)
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים 40 דקות עד הזהבה
- הכנת רוטב האגסים: מקלפים את האגסים וחותכים לרבעים תוך הוצאת הליבה
- מרתיחים מים עם סוכר חום, מיץ לימון ומקל קינמון
- מוסיפים את האגסים והיין האדום ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך האגסים
הגשה
להעביר לביבות לצלחות ועליהן אגסים מבושלים ורוטב או לחילופין רק תות שדה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit