חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לביבות גבינה סירניקי Syrniki

לביבות גבינה מתוקות מהמטבח המזרח אירופאי לשולחן ראש השנה ||| חביתיות גבינה לבנה מתוקות בדבש ועם רסק תפוחי עץ ||| 3 מתכוני לביבות גבינה מתוקות וטעימות שלא יישארו יותר מחצי דקה על הצלחת ||| ברוסיה נקראות גם טבורוז'ניק Tvorozhniki творо́жники  ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לביבות גבינה סירניקי לראש השנה (צילום Pexels)

סירניקי לראש השנה

מצרכים

  • 250 גרם גבינת טבורוג או טוב טעם
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות סוכר או דבש
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה L
  • לטיגון: שמן קנולה
  • להגשה: אבקת סוכר, דבש ו/או רסק תפוחי עץ

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה בינונית את כל המצרכים עד שמתקבלת תערובת אחידה
  2. מקמחים משטח עבודה או צלחת גדולה
  3. קורצים כף גדושה מהתערובת ומגלגלים בקמח
  4. מעצבים לצורת כדור ופוחסים ליצירת לביבה בקוטר 4-5 ס"מ
  5. טיפ: חשוב לשים לב שכאשר יוצרים את הלביבות עובדים עם ידיים מקומחות כי התערובת מאוד דביקה
  6. מחממים שמן במחבת גדולה (אפשר גם לרסס בספריי שמן אם רוצים לחסוך בשמן)
  7. מטגנים את הלביבות, כל פעם 4 בסבב, על להבה בינונית נמוכה 3-4 דקות
  8. הופכים את הלביבות כשהצד התחתון מזהיב והלביבה מתייצבת מעט
  9. מטגנים 3-4 דקות את הצד השני או עד שהלביבה יציבה לגמרי וזהובה משני הצדדים
  10. מעבירים את הלביבות לצלחת הגשה

להגשה

מפזרים מעט אבקת סוכר, או מזליפים מעט דבש וכפית מחית תפוח-עץ בצד

סירניקי הגרסה הישראלית

מצרכים

  • 500 גרם גבינת טוב-טעם או כנען
  • 2 ביצים L
  • 4 כפות גדושות קמח
  • 6 כפות סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • לשדרוג: צימוקים, חמוציות, פירות יער, רסק תפוחי עץ – עפ"י הטעם
  • לטיגון: שמן קנולה

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל המצרכים עד קבלת תערובת דביקה ורכה
  2. הערה: אם תערובת דביקה מידי מוסיפים עוד כף קמח אבל לא יותר כדי לא לפגוע במרקם העדין של הלביבות
  3. מחממים מעט שמן במחבת
  4. יוצקים למחבת כף מהתערובת ומשטיחים מעט (מומלץ לשמן את הכף מפעם לפעם)
  5. מטגנים 3-4 דקות והופכים בזהירות (הלביבות עדינות ועלולות להתפרק)
  6. מטגנים עוד 1-2 דקות מהצד השני
  7. מוציאים לנייר סופג

הגשה

לפזר מעט אבקת סוכר או מעט דבש מעל

טבורוז'ניק Tvorozhniki творо́жники  

מצרכים (10-12 יחידות)

  • 250 גרם גבינת טוב טעם או טבורוג 5%
  • 3 כפות שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנה

  1. מעבירים את הגבינה במסננת לקערה
  1. מוסיפים לקערה שמנת חמוצה, ביצים, קמח, סוכר, מלח וצימוקים ומערבבים היטב
  2. יוצרים על משטח עבודה מקומח, גליל מהתערובת
  3. חותכים ממנו חתיכות די עבות
  4. יוצרים בידיים לביבות בעובי של סנטימטר אחד
  5. מקמחים את הלביבות
  6. מחממים מחבת משומנת
  7. מטגנים את הלביבות בעדינות על להבה קטנה

הגשה

מגישים מיד אחרי טיגון עם מעט שמנת חמוצה קרה מעל או דבש או רסק תפוחי עץ

בתיאבון ושנה טובה

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *