לביבות גבינה מתוקות מהמטבח המזרח אירופאי לשולחן ראש השנה ||| חביתיות גבינה לבנה מתוקות בדבש ועם רסק תפוחי עץ ||| 3 מתכוני לביבות גבינה מתוקות וטעימות שלא יישארו יותר מחצי דקה על הצלחת ||| ברוסיה נקראות גם טבורוז'ניק Tvorozhniki творо́жники ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
סירניקי לראש השנה
מצרכים
- 250 גרם גבינת טבורוג או טוב טעם
- 3 כפות קמח
- 2 כפות סוכר או דבש
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה L
- לטיגון: שמן קנולה
- להגשה: אבקת סוכר, דבש ו/או רסק תפוחי עץ
אופן הכנה
- מערבבים בקערה בינונית את כל המצרכים עד שמתקבלת תערובת אחידה
- מקמחים משטח עבודה או צלחת גדולה
- קורצים כף גדושה מהתערובת ומגלגלים בקמח
- מעצבים לצורת כדור ופוחסים ליצירת לביבה בקוטר 4-5 ס"מ
- טיפ: חשוב לשים לב שכאשר יוצרים את הלביבות עובדים עם ידיים מקומחות כי התערובת מאוד דביקה
- מחממים שמן במחבת גדולה (אפשר גם לרסס בספריי שמן אם רוצים לחסוך בשמן)
- מטגנים את הלביבות, כל פעם 4 בסבב, על להבה בינונית נמוכה 3-4 דקות
- הופכים את הלביבות כשהצד התחתון מזהיב והלביבה מתייצבת מעט
- מטגנים 3-4 דקות את הצד השני או עד שהלביבה יציבה לגמרי וזהובה משני הצדדים
- מעבירים את הלביבות לצלחת הגשה
להגשה
מפזרים מעט אבקת סוכר, או מזליפים מעט דבש וכפית מחית תפוח-עץ בצד
סירניקי הגרסה הישראלית
מצרכים
- 500 גרם גבינת טוב-טעם או כנען
- 2 ביצים L
- 4 כפות גדושות קמח
- 6 כפות סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- לשדרוג: צימוקים, חמוציות, פירות יער, רסק תפוחי עץ – עפ"י הטעם
- לטיגון: שמן קנולה
אופן הכנה
- מערבבים את כל המצרכים עד קבלת תערובת דביקה ורכה
- הערה: אם תערובת דביקה מידי מוסיפים עוד כף קמח אבל לא יותר כדי לא לפגוע במרקם העדין של הלביבות
- מחממים מעט שמן במחבת
- יוצקים למחבת כף מהתערובת ומשטיחים מעט (מומלץ לשמן את הכף מפעם לפעם)
- מטגנים 3-4 דקות והופכים בזהירות (הלביבות עדינות ועלולות להתפרק)
- מטגנים עוד 1-2 דקות מהצד השני
- מוציאים לנייר סופג
הגשה
לפזר מעט אבקת סוכר או מעט דבש מעל
טבורוז'ניק Tvorozhniki творо́жники
מצרכים (10-12 יחידות)
- 250 גרם גבינת טוב טעם או טבורוג 5%
- 3 כפות שמנת חמוצה
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס צימוקים
- 2 ביצים L
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
- מעבירים את הגבינה במסננת לקערה
- מוסיפים לקערה שמנת חמוצה, ביצים, קמח, סוכר, מלח וצימוקים ומערבבים היטב
- יוצרים על משטח עבודה מקומח, גליל מהתערובת
- חותכים ממנו חתיכות די עבות
- יוצרים בידיים לביבות בעובי של סנטימטר אחד
- מקמחים את הלביבות
- מחממים מחבת משומנת
- מטגנים את הלביבות בעדינות על להבה קטנה
הגשה
מגישים מיד אחרי טיגון עם מעט שמנת חמוצה קרה מעל או דבש או רסק תפוחי עץ
בתיאבון ושנה טובה