חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: 3 מנות איטלקיות שכל איטלקי חייב להכיר

מנה עיקרית של חונקי הכומר Strozzapreti או כפי שמוכרים במחוזותינו – ניוקי Gnocchi ||| מנת פסטה טרייה Pasta Fresca ||| קינוח פנקוטה Panna cotta בניחוח הדרים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

ניוקי שלל גבינות (צילום דני בר)

חונקי הכומר Strozzapreti או ניוקי Gnocchi

ברחבי איטליה המאכל נקרא גנוצ'י למעט בטוסקנה שם מספקים על כומר שנחנק למוות בעת זלילת הרבה גנוצ'י טעימים במיוחד. לזכרו המאכל מכונה בטוסקנה חונקי הכומר או באיטלקית Strozzapreti.

מצרכים

  • 1.25 ק"ג תפוחי אדמה
  • 400 גרם קמח
  • 4 חלמוני ביצים L
  • 75 גרם גרידת פרמז'ן
  • 1 כף מלח

אופן הכנה

  1. מבשלים בסיר את התפוחי אדמה עם הקליפה, כשהם מכוסים במים עד למצב שהם רכים אך לא מתפוררים
  2. לאחר שתפוחי האדמה התקררו, מקלפים את תפו"א
  3. מגרדים בפומפיה על צד המגרדת הדק ביותר
  4. מוסיפים את הקמח, חלמונים, מלח והפרמז'ן ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה
  5. הערה חשובה: לא ללוש את התערובת כמו שלשים בצק אלה בקיפולים
  6. יוצרים נקניקים בעובי הרצוי על גבי משטח מקומח
  7. חותכים ליחידות באורך לפי הבחירה האהובה עליכם
  8. מבשלים את הניוקי במים רותחים במשך 7-8 דקות

טיפ: ניתן להשתמש מיד או להקפיא, לארוז ולשמור לאורך זמן

בצק פסטה טרייה Pasta Fresca

מצרכים

  • 350 סמ"ק מים
  • 7 חלמוני ביצים L
  • 7 כפות שמן זית עדין*
  • 1 ק״ג קמח

אופן הכנה

  1. שמים בקערת מיקסר את כל המצרכים
  2. מערבבים במהירות בינונית כ-10 דקות
  3. עוטפים בניילון ניצמד ומקררים במקרר כשעה
  4. מכינים פסטה בכל צורה או סוג שאוהבים וכיד הדמיון

פנקוטה Panna cotta בניחוח הדרים 

קינוח שהפך לפופולארי בשנות ה-60 של המאה ה-20 באזור פִּיֶימוֹנְטֶה Piemonte שבצפון מערב איטליה. כעבור 30 שנים הפך המאכל המתוק ללהיט בארה"ב בעיקר במסעדות איטלקיות ופיצריות.

מצרכים (8-12 מנות)

  • 900 סמ"ק שמנת מתוקה
  • 600 סמ"ק חלב
  • 150 גרם סוכר
  • 2 מקלות וניל
  • 1 גרידה מקליפת תפוז
  • 20 גרם ג'לטין
  • 60 סמ"ק מים

אופן הכנה

  1. מרתיחים בסיר את השמנת, חלב, מקלות הווניל, גרידת התפוז והסוכר
  2. בכלי שנכנס למיקרו מערבבים את הג'לטין והמים
  3. מצננים את תערובת השמנת עד לטמפרטורת החדר ומסננים
  4. ממסים את הג'לטין ע"י חימום במיקרוגל
  5. מוסיפים הג'לטין לתערובת השמנת ומערבבים למסה אחידה
  6. מוזגים לכלי הגשה
  7. מצננים במקרר למשך הלילה

בתיאבון

* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *