חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טורטה קפרזה Torta Caprese ללא גלוטן

עוגת שוקולד איטלקית שמתאימה לכווולם וגם לצליאקים ||| מה מספרים באי קאפרי שבדרום איטליה, על העוגה האייקונית ||| מה בין טורטה קפרזה לזאכר-טורט ||| אחת הטעויות שגרמו הכי הרבה אושר מעולם uno dei pasticci più fortunati della storia ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת שוקולד טורטה קפרזה Torta caprese (צילום Pixabay)

מקור העוגה

טורטה קפרזה Torta caprese כשמה כן היא – עוגה מקפרי Capri שבדרום איטליה. עוגה איטלקית מוכרת ברחבי העולם שהייחוד שלה הוא שהיא ללא קמח ועל כן מעולה גם לצליאקים ולרגישים לגלוטן.

תמצאו את העוגה גם בשם טורט קפרזה, טורט קפרי, עוגת שוקולד של קפרי ועוד אבל כולן עוגות עשירות בשוקולד, שקדים (או אגוזים) ויש מספר סיפורים על מה מקור העוגה. אגדה מספרת על נסיכה אוסטרית שנישאה למלך נאפולי והתגעגעה לזַאכֶרְטוֹרְטֶה  Sachertorte שהכירה ואהבה מוינה. מיטב הקונדיטורים והשפים של נפולי לא ידעו את המתכון ולכן אילתרו עוגת שוקולד עם שימוש במרכיב ניאופולטאני טיפוסי: שקדים. סיפור אחר על מקור העוגה מספר על אופה אנונימי שהכין עוגת שוקולד ושקדים שהזמינו כמה תיירים באי קאפרי, במאפייה שלו לפני כ-100 שנים. האופה שכח להוסיף קמח לתערובת העוגה ולהפתעתו, התיירים אהבו את העוגה שהתקבלה וראו בה מעדן שוקולד מיוחד וטעים. את הטעות הזו האיטלקים מכנים: אחת הטעויות שגרמו הכי הרבה אושר מעולם uno dei pasticci più fortunati della storia.

סיפור אחר מייחס את המצאת המתכון, לשנות ה-30 של המאה ה-20 כאשר שתי נשים אוסטריות שגרו באי קאפרי, ירשו מאוגוסט וובר שהיה בעל מלון, את מלון  Strandpension Weber. המלון בעיירה מרינה פיקולה Marina Piccola שבדרום האי ושם למדו על מתכון העוגה הסודית שוובר הביא ממינכן.

מצרים (תבנית פאי עגולה 24)

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שמן זית עדין* (או 200 גרם חמאה)
  • 6 ביצים L מופרדות ובטמפרטורת החדר
  • 1.25 כוסות סוכר
  • 150 גרם שקדים מולבנים קלויים וטחונים דק דק
  • 2 כפות ברנדי

לקישוט

  • 3 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד (אם משתמשים בחמאה, אז גם את חמאה)
  2. מערבבים את השוקולד המומס עם שמן הזית (או החמאה המומסת) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ומצננים מעט
  3. מוסיפים לקערת מיקסר את חלמוני הביצים, ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים במשך כ-5 דקות
  4. תוך כדי הקצפה מוסיפים 3/4 כוס סוכר באופן הדרגתי, עד לקבלת תערובת בהירה
  5. מוסיפים לקצף החלמונים את תערובת השוקולד ובעזרת מרית מקפלים
  6. מוסיפים לתערובת גם את השקדים הטחונים ואת הברנדי, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד
  7. מעבירים את הבלילה לקערה נקייה, שוטפים ומייבשים את קערת המיקסר
  8. מוסיפים את החלבונים לקערת המיקסר, ומקציפים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן
  9. מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ- 3 דקות נוספות, עד שנוצר קצף יציב
  10. מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לבלילת השוקולד. בכל פעם שליש מכמות החלבונים בלבד
  11. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  12. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בצדדים בחמאה או שמן זית עדין
  13. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-55 דקות, עד שחלקה העליון של העוגה תפוח וסדוק מעט
  14. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לחלוטין

אופן הגשה

לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר

בתאבון

* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *