איך מכינים סלט תפוחי אדמה אייקוני ממצרכים שבכל בית ||| טיפים לאחסון והקפאה של סלט תפוחי אדמה ||| סלט תפוחי אדמה שיש לכסות ולאחסן במקרר ולא יותר משעה בטמפרטורת חדר ||| אם אתם מגישים סלט תפוחי אדמה בפיקניק או BBQ, הניחו את קערת ההגשה במצע של קרח כדי לשמור על הסלט ||| סלט תפוחי אדמה עטוף וצונן כהלכה יחזיק מעמד במקרר 3-4 ימים אם לא סיימתם אותו באותו היום ||| אפשר להקפיא סלט תפוחי אדמה בשקיות מקפיא אטומות כשמשטחים את הסלט וסוחטים כמה שיותר אוויר מבלי לכתוש את סלט תפוחי האדמה ||| סלט תפוחי אדמה קפוא כהלכה יחזיק בפריזר עד שלושה חודשים ||| מפשירים במקרר למשך הלילה ואח"כ מוסיפים תיבול עפ"י הצורך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 5 תפוח-אדמה בינוניים
- 3 ביצים L
- 1 כוס סלרי (כַּרְפַּס) קצוץ
- ½ כוס מלפפונים חמוצים קצוצים דק
- ½ כוס בצל קצוץ
- ¼ כוס מיונז (אפשר יותר)
- 1 כף חרדל מוכן
- ¼ כפית מלח שום
- ¼ כפית מלח סלרי
- פִּלְפֵּל שחור גרוס לפי הטעם
שדרוג (מה שאוהבים)
- פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- אבקת שום
- שמיר
- עירית
- פֶּטְרוֹזִילְיָה
- טרגון
שלבי הכנה
- מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה
- מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים כ- 15 דקות, עד שהם רכים אך עדיין יציבים
- מסננים, מצננים, קולפים וקוצצים לקוביות של 1-2 ס"מ את תפוחי האדמה
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מניחים ביצים בסיר ומכסים במים קרים
- מביאים את המים עם הביצים לרתיחה
- מכסים את הסיר, מסירים מהלהבה ונותנים לביצים לעמוד במים חמים למשך 10-12 דקות
- מוציאים את הביצים מהמים החמים, מצננים, קולפים וקוצצים את הביצים לקוביות קטנות
- בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה, ביצים, סלרי, בצל, תבלינים, מיונז, חרדל, מלח שום, מלח סלרי ופלפל עד קבלת תערובת אחידה
- טועמים ומתקנים תיבול
- מכניסים למקרר עד לצינון
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…