טחינה טורקיז מציעה לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי מתכון המבורגר במילוי טחינה ||| קציצה עסיסית של בשר טחון ממולא בטחינה, שמוגשת בלחמניית המבורגר עם שפע ירקות טריים וצלויים ||| ההפתעה הפעם היא כמובן, עם המון טחינה ||| מנה קלה להכנה ומהווה את החגיגה המושלמת ליום ההמבורגר העולמי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3 מנות)
- 600 גרם בשר בקר טחון
- 250 גרם טחינה גולמית טורקיז
- ½ לימון סחוט למיץ
- קורט מלח
- קורט פִּלְפֵּל
- 3 לחמניות המבורגר
- 1 חסה מסולסלת
- 3 עגבניות תמר
- 1 חציל
- 3 פִּלְפֵּל חריף קטנים
- 3 בצלצלים
- 2 כפות שמן זית
להגשה
שלבי הכנה
- הכנת הטחינה: מערבבים יחד טחינה גולמית עם מיץ מחצי לימון סחוט וכמות דומה של מים ומתבלים במלח
- מכניסים את הטחינה המוכנה לתבנית קוביות קרח קטנות ומקפיאים למספר שעות
- בקערה לשים את הבשר עם מעט מלח ופלפל
- בעזרת טבעת רינג יוצרים שכבה של בשר
- מניחים במרכז את הטחינה הקפואה ומכסים בשכבת בשר נוספת
- מכניסים את הבשר למקרר לחצי שעה
- מחממים גריל/מחבת פסים
- חוצים חצי מהעגבניות, מתבלים במלח ופלפל וצולים את העגבניות החצויות בגריל
- פורסים את שאר העגבניות ומניחים בצד
- פורסים את החצילים, משמנים קלות וצולים בגריל
- צולים את הבצלצלים בשלמותם
- צולים את ההמבורגר בגריל עד למידת העשייה הרצויה
- צולים קלות את לחמניות ההמבורגר
- מניחים על הלחמנייה החצויה פרוסת חסה, המבורגר במילוי טחינה, חציל קלוי, פרוסת עגבנייה צלויה ומעל פרוסת עגבנייה טרייה
- מגישים עם ירקות קלויים והמון טחינה ליד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…