חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תבשיל טופו מנגולד, תרד ובצל

תבשיל עשיר בהרבה ירק בריא וטעים ||| שילוב מאוזן בין המנגולד, תרד ובצל הוא תענוג להרים ולהעשיר את הטופו ||| בכל תבשיל או מאכל עם טופו חשוב הירקות והתבלינים שעוטפים אותו ומרימים אותו לגובה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

תבשיל טופו מנגולד, תרד ובצל (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים

לירקות

לבלילה

  • 400 גרם טופו, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בצל סגול, קצוץ גס
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1.75 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל
  • 1 אגוז מוסקט מגורד

אופן הכנה 

  1. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים את העלים לפיסות בגודל בינוני ואת הגבעולים קוצצים דק ושומרים לחוד
  2. הכנת הירקות: במחבת רחבה או סיר סוטאז' מחממים שמן זית ושמן קוקוס
  3. מוסיפים את הבצל הירוק וגבעולי המנגולד הקצוצים ומאדים 6-8 דקות
  4. מוסיפים את עלי המנגולד ומאדים 6 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים ומתכווצים מעט
  5. מוסיפים את התרד וממשיכים לאדות 3-4 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים ומתכווצים
  6. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול
  7. מסננים מהנוזלים שהצטברו בתחתית המחבת ושומרים את הנוזלים בצד
  8. הכנת הבלילה: בקערת מיקסר טוחנים את הטופו עם הבצל הסגול, עד לקבלת משחה חלקה
  9. מוסיפים את קמח החומוס, אבקת אפייה ומים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה
  10. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
  11. הכנת התבשיל: מחממים תנור ל-200 מעלות
  12. מוסיפים לבלילה את התרד והמנגולד המסוננים ומערבבים היטב
  13. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת בשמן זית
  14. מכסים ברדיד כסף ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שהפשטידה יציבה למדי
  15. מסירים את רדיד הכסף ואופים 5-10 דקות נוספות עד קבלת גוון שחום

הגשה

משאירים התבנית להצטנן (לפחות 30 דקות) כדי לאפשר לפשטידה להתייצב ומגישים פושר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *