תבשיל עשיר בהרבה ירק בריא וטעים ||| שילוב מאוזן בין המנגולד, תרד ובצל הוא תענוג להרים ולהעשיר את הטופו ||| בכל תבשיל או מאכל עם טופו חשוב הירקות והתבלינים שעוטפים אותו ומרימים אותו לגובה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לירקות
- 1 צרור גדול של מנגולד שטוף היטב
- 1 צרור גדול של תרד שטוף היטב וקצוץ גס
- 5 גבעולים גדולים של בצל ירוק, קצוצים גס
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפות שמן קוקוס
- שמן זית
לבלילה
- 400 גרם טופו, חתוך לקוביות גדולות
- 1 בצל סגול, קצוץ גס
- 1 כוס קמח חומוס
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 1.75 כוסות מים
- מלח
- פלפל
- 1 אגוז מוסקט מגורד
אופן הכנה
- מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים את העלים לפיסות בגודל בינוני ואת הגבעולים קוצצים דק ושומרים לחוד
- הכנת הירקות: במחבת רחבה או סיר סוטאז' מחממים שמן זית ושמן קוקוס
- מוסיפים את הבצל הירוק וגבעולי המנגולד הקצוצים ומאדים 6-8 דקות
- מוסיפים את עלי המנגולד ומאדים 6 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים ומתכווצים מעט
- מוסיפים את התרד וממשיכים לאדות 3-4 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים ומתכווצים
- מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול
- מסננים מהנוזלים שהצטברו בתחתית המחבת ושומרים את הנוזלים בצד
- הכנת הבלילה: בקערת מיקסר טוחנים את הטופו עם הבצל הסגול, עד לקבלת משחה חלקה
- מוסיפים את קמח החומוס, אבקת אפייה ומים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
- הכנת התבשיל: מחממים תנור ל-200 מעלות
- מוסיפים לבלילה את התרד והמנגולד המסוננים ומערבבים היטב
- יוצקים לתבנית מלבנית משומנת בשמן זית
- מכסים ברדיד כסף ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שהפשטידה יציבה למדי
- מסירים את רדיד הכסף ואופים 5-10 דקות נוספות עד קבלת גוון שחום
הגשה
משאירים התבנית להצטנן (לפחות 30 דקות) כדי לאפשר לפשטידה להתייצב ומגישים פושר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
2 תגובות
על מנת שתהייה פשטידה צריך ביצים שיחזיקו את התבשיל יצוק ויציב.
זאת פשטידה לא תבשיל. אין קשר בין התמונה למתכון