חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות שקדים יווניות

עוגיית שקדים יוונית שמכונות בפי האתונאים מקרונים ||| עוגיות ארגולאבי Ergolavoi עם טעם עדין וניחוחות עדינים של שקדים ומי פריחת התפוז ||| עוגיות אגסי שקדים משום צורתן נקראות אמיגדלוטה Αμυγδαλωτά Amygdalota והן אותן עוגיות בגרסה אחרת או צורה קצת שונה ||| ניתן להמתיק אותן בדבש ולהוסיף מי פרחי הדרים או מי ורדים ||| עוגיות שמתאימות לנמנעים מגלוטן ולימי פסח ||| כל הפרטים ושני מתכונים בהמשך…

עוגיות ארגולאבי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: עוגיות ארגולאבי Ergolavoi

מצרכים (25 יחידות)

לקישוט

להגשה

ריבה שאוהבים (מִשְׁמֵשׁ, תּוּת שָׂדֶה (או תּוּת גִּנָּה), דובדבנים, פובידל)

אופן הכנה

  1. בבְּלֶנְדֶּר טוחנים את השקדים, סוכר ומלח לקבלת מסה שבה השקדים צריכים להיות גרגירים עדינים (כמעט אבקה)
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים עד שהם תופחים והופכים למרנג בהיר
  3. בקערה גדולה יוצקים את תערובת השקדים ומוסיפים מי פריחת התפוז ומערבבים
  4. מוסיפים לקערה את מרנג הביצים בהדרגה תוך ערבוב במרית במהירות עד שהיא הופכת לעיסה יציבה
  5. הרטיבו במים את קצות האצבעות וקחו מהתערובת כדור בגודל אגוז מלך (30 גרם לערך)
  6. עצבו את הכדור לצורה מלבנית או אובלית וסדרו את היחידות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 2-3 ס"מ
  7. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  8. מפזרים מעט שבבי שקדים
  9. אופים 18-20 דקות, עד קבלת גוון זהוב חום
  10. מניחים לעוגיות להתקרר, ועושים בשתי יחידות כריך עם מעט ריבה ביניהם

מתכון: עוגיות אמיגדלוטה Αμυγδαλωτά Amygdalota

עוגיות אמיגדלוטה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לקישוט

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים היטב את קמח השקדים, אבקת סוכר ו-2 חלבוני ביצים, עד שהתערובת נראית כמו מרציפן חלק
  2. מעבירים את תערובת השקדים לקערה גדולה
  3. מוסיפים את יתר החלבונים (4 חלבונים) בהדרגה תוך בחישה מתמדת במיקסר יד
  4. מכסים את הקערה ומשאירים במקרר למשך 2-3 שעות
  5. מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  6. מעבירים את בצק השקדים לשק זילוף עם פייה של 8-6 מ"מ
  7. יוצרים עוגיות קטנות במרחק של 2-4 ס"מ אחת מהשנייה
  8. מעטרים בפרוסות שקדים
  9. אופים במשך 15-20 דקות עד קבלת גוון זהוב ועדיין רכות מעט
  10. מחכים שיצטננו ומסירים מהתבנית המרופדת אחר שגם היתייצבו כעבור כמה דקות

טיפ: אם העוגיות נאפות יתר על המידה – הן יצאו לבסוף קשות, ויאבדו את המרקם המיוחד שבחוץ הן קשות אבל בפנים מחכה רקמה רכה כמו צמר גפן

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *