מאפין היא העוגה האישית האולטימטיבית שכתבנו וסיפרנו עליה לרוב ||| באמתחתנו עשרות מתכוני מאפינס לכל טעם ולכל גיל ||| כאמור, מאפינס ברבים כי מי אוכל רק מאפין אחד, פופולארית בכל מטבח בגרסה זו או אחרת ||| מתכון שאפשר לעשות בו כל טעם או תוספת שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 300 גרם קמח תופח
- 140 גרם סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כוס חלב או יוגורט או תערובת של יוגורט וחלב
- 2 ביצים XL
- 120 גרם חמאה מומסת
- 70 גרם גבינת פרמז'ן או גבינת צ'דר או גבינת קשקבל מגורדת
תוספות לגיוון
- 1/2כוס אוכמניות טריות עם מעט סוכר
- 1/2 כוס קוביות תפוחי-עץ מעורבבים עם כ- 1/2 כפית קינמון
- 1 כוס בננות בשלות מעוכות עם כף ברנדי לקבלת מחית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- בקערה מערבבים את הקמח, סוכר ומלח
- בקערה נפרדת מערבבים את החלב, ביצים וחמאה
- מוסיפים לקערה עם בלילת הביצים, את תערובת החומרים היבשים. טורפים רק עד שייבלעו בתערובת (טיפ: הערבוב חייב להיות מהיר, רק עד שהחומרים משתי הקערות תאחדים)
- מוסיפים 2/3 מהגבינה המגורדת (שומרים את יתרת הגבינות בצד)
- יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס או לתבנית אינגליש קייק משומנות
- מפזרים מעל את שארית הגבינה
- אופים 20 דקות עד הזהבה
- הערה: אם הכנו תבנית אינגליש קייק, משך האפייה 50 דקות
- הערה: עם החלטנו להעשיר המאפינס באחת התוספות, התוספת נכנסת לתערובת בשלב 4
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite