מתכון: בייגלה טורקי Türk simit

פנינה קדם מציעה מתכון מהמטבח הטורקי ||| בייגלה טורקי Türk simit שבכל ביקור בטורקיה נתקלים בו בכל מקום ||| מתכון מורכב מעט אבל התוצאה תחזיר אותכם לעשות אותו שוב  ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בייגלה טורקי Türk simit (צילום פנינה קדם)

מצרכים

  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס חומץ (מוזר אבל עושה את העבודה. לא לפחד)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 ק"ג קמח
  • שמן זית או חמאה
  • אגווש מביצה וכף סילאן

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערה את החלב, מים, חומץ, שמן זית, מלח, סוכר ושמרים ומערבבים
  2. מוסיפים קמח "כמה שנכנס". בכל מקרה מדובר על 1 ק"ג קמח פחות כוס, זה מה שנכנס
  3. לשים לקבלת בצק רך (די דביק)
  4. מניחים להתפחה בקערה משומנת
  5. אחרי שהבצק מכפיל נפח, מרדדים על משטח משומן (בידיים, כן, כן) למלבן גדול
  6. מורחים בחמאה ומקפלים ל-3
  7. נותנים לכבודה לנוח 10-15 דקות
  8. פותחים שוב ומורחים שוב חמאה
  9. סוגרים ומקפלים ל-2
  10. נותנים לכבודה לנוח 10-15 דקות
  11. פותחים בשלישית ואז חותכים רצועות ברוחב של 4 ס"מ
  12. מקפלים ל-2 כל רצועה ומגלגלים לבורג שנסגר לעיגול
  13. מורחים אגווש
  14. מחממים תנור לחום של 175 מעלות
  15. אופים עד להשחמה

שדרוגים: אפשר לפזר לפני האפיה, שומשום, מלח גס, פרג וכו'

גרסה נוספת לבייגלה הטורקי

בתיאבון Afiyet Olsun

כתיבת תגובה