פנינה קדם מציעה מתכון מהמטבח הטורקי ||| בייגלה טורקי Türk simit שבכל ביקור בטורקיה נתקלים בו בכל מקום ||| מתכון מורכב מעט אבל התוצאה תחזיר אותכם לעשות אותו שוב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס חלב
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס חומץ (מוזר אבל עושה את העבודה. לא לפחד)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 ק"ג קמח
- שמן זית או חמאה
- אגווש מביצה וכף סילאן
אופן הכנה
- מכניסים לקערה את החלב, מים, חומץ, שמן זית, מלח, סוכר ושמרים ומערבבים
- מוסיפים קמח "כמה שנכנס". בכל מקרה מדובר על 1 ק"ג קמח פחות כוס, זה מה שנכנס
- לשים לקבלת בצק רך (די דביק)
- מניחים להתפחה בקערה משומנת
- אחרי שהבצק מכפיל נפח, מרדדים על משטח משומן (בידיים, כן, כן) למלבן גדול
- מורחים בחמאה ומקפלים ל-3
- נותנים לכבודה לנוח 10-15 דקות
- פותחים שוב ומורחים שוב חמאה
- סוגרים ומקפלים ל-2
- נותנים לכבודה לנוח 10-15 דקות
- פותחים בשלישית ואז חותכים רצועות ברוחב של 4 ס"מ
- מקפלים ל-2 כל רצועה ומגלגלים לבורג שנסגר לעיגול
- מורחים אגווש
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות
- אופים עד להשחמה
שדרוגים: אפשר לפזר לפני האפיה, שומשום, מלח גס, פרג וכו'
גרסה נוספת לבייגלה הטורקי
בתיאבון Afiyet Olsun